TrendFM

Rajtakapták az orosz kémeket

Írta: Haszon - Készült: 2017. október 13.

Izraeli kémeknek sikerült feltörniük a Kaspersky vírusirtót, majd figyelmeztették az amerikaiakat, hogy az orosz kémek információkat akartak szerezni az USA hírszerzési programjairól.


A számítógépes cég tagadta, hogy mindehhez bármi köze lenne, vagy hogy tudott volna az orosz titkosszolgálat akciójáról. Ám az izraeliek szerint a washingtoni kormányzati gépekről épp e figyelmeztetés miatt tiltották ki a Kaspersky programját. Az egész ügy onnan indult, hogy korábban titkos dokumentumokat loptak el a Nemzetbiztonsági Ügynökség azon számítógépeiről, amelyeken megtalálható volt az orosz vírusirtó. A gyanú szerint a szoftvergyártó sokkal szorosabb kapcsolatokat ápol Moszkvával, mint azt jelenleg bárki feltételezi. Közben azonban a kiberbűnözés elleni együttműködésről írt alá újabb megállapodást az Interpol és a Kaspersky.
Árfolyamok

EUR: 308.15CHF: 267.59USD: 262.32
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>