Nem is megy olyan jól a szlovákoknak?

Írta: Haszon - Készült: 2017. november 07.

Szlovákia csak az egyre magasabb árakkal közelít a fejlettebb nyugati uniós tagországokhoz, a gazdaság teljesítménye és a lakosság életszínvonala tekintetében az elmúlt években egy tapodtat sem került közelebb hozzájuk – derül ki a pozsonyi jegybank legfrissebb jelentéséből.


Noha az ország gazdasága évente több mint 3 százalékkal nő, ez a teljesítmény tavaly csak az uniós átlag 77 százalékát tette ki; ugyanilyen értéket mértek 2013-ban is. Szlovákiának azonban nem csupán a fejlett nyugati országokhoz nem sikerül közelebb kerülnie, az elmúlt időszakban Csehország, Magyarország és Lengyelország gazdasága is gyorsabban nőtt. Ennek oka, hogy bár a közszféra fogyasztása szempontjából Szlovákia az összes környező országot lekörözi, a lakossági fogyasztás tekintetében jelentős a lemaradása.
Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>