Nem is megy olyan jól a szlovákoknak?

Írta: Haszon - Készült: 2017. november 07.

Szlovákia csak az egyre magasabb árakkal közelít a fejlettebb nyugati uniós tagországokhoz, a gazdaság teljesítménye és a lakosság életszínvonala tekintetében az elmúlt években egy tapodtat sem került közelebb hozzájuk – derül ki a pozsonyi jegybank legfrissebb jelentéséből.


Noha az ország gazdasága évente több mint 3 százalékkal nő, ez a teljesítmény tavaly csak az uniós átlag 77 százalékát tette ki; ugyanilyen értéket mértek 2013-ban is. Szlovákiának azonban nem csupán a fejlett nyugati országokhoz nem sikerül közelebb kerülnie, az elmúlt időszakban Csehország, Magyarország és Lengyelország gazdasága is gyorsabban nőtt. Ennek oka, hogy bár a közszféra fogyasztása szempontjából Szlovákia az összes környező országot lekörözi, a lakossági fogyasztás tekintetében jelentős a lemaradása.
Árfolyamok

EUR: 311.16CHF: 269.85USD: 248.37
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>