Ez a nyelv menő most a milliárdos csemetéknél

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. november 09.

A nyelvtanulás nem csak a későbbi karrier szempontjából előnyös, de javítja a szellemi fejlődést, segít elkerülni a demenciát is. Ezért a nyelvtanulásnak a gazdag és befolyásos családokban régi hagyománya van, az pedig, hogy milyen nyelvet választanak, mindig jól tükrözi a gazdasági és kulturális erőviszonyokat. A többség pedig most a kínai nyelv legelterjedtebb dialektusára, a mandarinra szavaz.


A világon legtöbben, mintegy 1,2 milliárdan kínai nyelven beszélnek, aminek két legfontosabb dialektusa a kantoni és a mandarin. A mandarint nagyjából 1 milliárdan beszélik, ráadásul Kína gazdasági, politikai és kulturális súlyának növekedésével fontossága egyre csak nő. Valószínűleg ez az oka annak, hogy egyre több tehetős, nagyon befolyásos család tanítja gyermekeit mandarinra. Íme, néhány híresség közülük.

Jeff és Mackenzie Bezos

Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa jelenleg a világ leggazdagabb embere, aki feleségével négy gyermeket nevel. Ők a sokszínű nevelésben hisznek, gyermekeik kipróbáltak már számos sportot, tanultak matematikát, neveltek csirkéket, jártak főzőiskolába, most pedig mandarin nyelvet tanulnak.

 
Árfolyamok

EUR: 311.16CHF: 269.85USD: 248.37
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>