Így néz ki az Emirates gépein a luxus magánkabin

Írta: Haszon - Készült: 2017. november 14.

Az Emirates, a Közel-Kelet legnagyobb légitársaságaként eddig sem fukarkodott a luxussal, hiszen úgy pozicionálja az első osztályát, hogy az akár egy magángép alternatívája is lehessen. Erre tettek most rá egy lapáttal, amikor bemutatták a világ első repülőgépen található magánlakosztályát.


A luxuslakosztály méretét természetesen repülős mérvével kell érteni, a privát szféra alapterülete ugyanis 3,7 négyzetméter, ám a mérnökök ebbe minden kényelmi funkciót igyekeztek beépíteni. A kabinban a ruháknak és a csomagoknak külön tároló helyek vannak.

A luxus hálófülkék egészen a plafonig érő tolóajtót kaptak, ami megnöveli a térérzetet, ezen felül minden kabinnak két-két ablaka van. Az ülés egy a NASA által tervezett zérógravitációs szerkezet, amiben nem csak a fékezés, a gyorsulás és a turbolencia alig érezhető, de pár gombnyomással fekvőhellyé is alakítható. A világítás és a klíma távirányítóval szabályozható, a személyzettel pedig videotelefonon kommunikálhatnak a vendégel, ezen keresztül adhatják le rendeléseiket is, ha éppen valami nincs kéznél a beépített minibárban. A szórakozásról egy hatalmas LED tv is gondoskodik, de az ablak mellé mindig oda van készítve egy egyedileg gyártott távcső is, ha valaki a panorámában gyönyörködne.

A belső design igazán lenyűgöző, a pasztellszínek és a fény-árnyék hatások, a prémium anyagok mind-mind a Mercedes-Benz S-Class formavilágát idézik. A kabin áráról csak annyi információnk van, hogy az Emirates járatain az első osztálynak legalacsonyabb díja 1,8 millió forint, vagyis ennél csak többe kerülhet itt egy repülés.

 
Árfolyamok

EUR: 311.16CHF: 269.85USD: 248.37
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>