Hazatérhetnek az orosz milliárdosok

Írta: Haszon - Készült: 2018. február 08.

Tizenhat orosz oligarcha jelezte, hogy hajlandó visszatérni Oroszországba, amennyiben amnesztiában részesül. Az üzletemberek az igazságszolgáltatás elől menekültek Nagy-Britanniába, köztük van olyan, aki már húsz éve hagyta el az országot.


A moszkvai kormány a bűnüldöző szervekkel együtt, egyesével vizsgálja meg az ügyeket, és mérlegeli a hazatérni szándékozók kérését. Az oligarchák kárpótlást és jogi biztosítékot is kértek, de azt ígérték, beszállnak a gazdaság fejlesztésébe. Vlagyimir Putyin elnök korábban sürgette a külföldön tartott vagyonok hazatérését, amelynek nagyságát több ezer milliárd dollárra becsülik. Az orosz gazdagokat valószínűleg nem a hirtelen fellángolt hazaszeretet vonzza vissza Oroszországba, hanem az az újonnan életbe lépett rendelet (unexplained wealth orders, UWO), ami a "magyarázat nélküli" nagy vagyonok eredetének igazolására kényszeríti a Nagy Britanniában élő külföldi oligarchákat.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12