Az oroszok ki fognak akadni. Lengyelországba telepíthetik át az amerikai csapatokat

Írta: Haszon - Készült: 2018. február 14.

Megerősítené a biztonságot a NATO keleti szárnyán, és egybeesne Varsó érdekeivel, ha Lengyelországba telepítenék át a Németországban állomásozó amerikai csapatokat - reagált kedden az amerikai sajtóban e témában megjelent véleményre Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter.


Czaputowicz egy ilyen lépés jelentősen növelné a biztonságot a NATO keleti szárnyán, egyúttal csökkentené az amerikai költségvetési kiadásokat. A megoldás "egybeesik a lengyel érdekekkel, ezért mindent megteszünk, hogy támogassuk a kezdeményezést" - fűzte hozzá.

A lengyelországi amerikai katonai jelenlét megerősítése egyébként Tillerson amerikai külögyminiszter januári varsói látogatásának egyik témája is volt. A NATO 2016 tavaszán mintegy ezerfős nemzetközi, amerikai parancsnokságú zászlóaljat telepített Lengyelország északkeleti részébe, 2016 eleje óta pedig Alsó-Sziléziában egy 3 és fél ezer fős amerikai páncélos dandár állomásozik.
Árfolyamok

EUR: 312.99CHF: 272.19USD: 254.28
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>