Nagyobb lehet a növekedés, máris nincs gond az adóssággal

Írta: Haszon - Készült: 2018. február 14.

A Világgazdaság számításai szerint 2017 negyedik negyedévében 4,1 százalékkal növekedhetett a GDP, a lap által megkérdezett elemzők 3,9 százalékos gazdasági növekedést prognosztizálnak a teljes évre. Mindez azért is fontos, mert minél magasabb a GDP, annál nagyobb összeget költhet el a kormány.


A kormány mozgástere azért nőhet, mert az eladósodást a GDP százalékában adják meg. A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a belső kereslet emelkedésének, az uniós források gyorsuló felhasználásának, az otthonteremtési programnak, a hatéves bér- és adómegállapodás növekedésserkentő hatásának és a kedvező fundamentumoknak köszönhető a hazai gazdaság gyorsulása. Az ipar mellett az építőipar, a piaci szolgáltatások és az agrárszektor teljesítménye is biztatóan alakulhatott, az állami szektor hozzáadott értékében viszont kisebb visszaesést lehetett.
Árfolyamok

EUR: 312.99CHF: 272.19USD: 254.28
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>