Adótraffipax: itt ellenőriz a héten NAV

Írta: Haszon - Készült: 2018. június 12.

Hiába a kánikula, a NAV ellenőrök nem lankadnak, sorra ellenőrzik a kereskedőket országszerte. Most nincs egyetlen kiemelt terület, így mindenkinek érdemes résen lennie. 


BUSAPEST

2018. június 11-től országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon és vásáscsarnokokban értékesítőket, valamint a személyszállítási tevékenységet folytatókat érintik. Az ellenőrök megjelenésére fokozottan lehet számítani az V., VI.. VII., IX. kerületekben.

Az ellenőrzések során a nyugta- és számlaadás, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetése, a foglalkoztatottak bejelentése és a készpénzkészlet vizsgálata mellett fokozott figyelmet fordítanak a munkatársak a jövedéki termékek forgalmazásának vizsgálatára is.

BARANYA MEGYE

Június 11. és 13. között Pécsett, Szentlőrincen, Szigetváron és Sellyén végeznek ellenőrzéseket. A próbavásárlások során a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást és az áruk eredetét vizsgálják a vendéglátóhelyeken, a kávézókban, cukrászdákban és fagylaltozókban. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet, főként a szezonális tevékenységet végzőknél.

Megyeszerte számíthatnak a revizorok felbukkanására a fesztiválokra, rendezvényekre kitelepülők, így – kiváltképpen – a pécsi Sétatér fesztiválon árusító vendéglátók és kereskedők is.

FEJÉR MEGYE

2018. június 11. és 15. között Székesfehérváron és Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét és az online pénztárgépek megfelelő használatát.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

június 11. hétfő: Debrecen

június 12. kedd: Debrecen

június 13. szerda: Debrecen

június 14. csütörtök: Debrecen

június 15. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

HEVES MEGYE

2018. júniusban fokozottan ellenőrzik a megye területén a cukrászdákat, fagylaltozókat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

június 11. (hétfő): Szajol és környéke

június 12. (kedd): Mezőtúr és környéke

június 13. (szerda): Jászárokszállás és környéke

június 14. (csütörtök): Szolnok és környéke

A revizorok az üzletekben a készpénzkészletet, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik, illetve forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

NÓGRÁD MEGYE

június 4. (hétfő) Bátonyterenye és környéke

június 5. (kedd) Rétság és környéke

június 6. (szerda) Szécsény és környéke

június 7. (csütörtök) Balassagyarmat és környéke

június 8. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

2018. április 21. és június 30. között kiemelten ellenőrzik a piacokat, vásárcsarnokokat, és az ezek környékén működő kereskedőket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

június 4. (hétfő): Napkor, Levelek

június 5. (kedd): Vásárosnamény

június 6. (szerda): Kótaj, Kemecse, Ibrány

június 7. (csütörtök): Záhony

június 8. (péntek): Nyíregyháza

A NAV munkatársai ezen a héten kiemelt figyelmet fordítanak a közterületeken árusító kereskedőkre, vizsgálják a nyugta-számlaadást, illetve a foglalkozatás szabályszerűségét. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. június 11. és 15. között Ajkán, Pápán és Veszprémben kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, valamint forgalomszámlálást is végeznek.
Árfolyamok

EUR: 315.83CHF: 280.41USD: 279.4
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12