Top10 legélhetőbb város hazánkban

Írta: Haszon - Készült: 2020. január 09.

Végre egy városlista, amelyen nem első helyen szerepel Budapest? Lehetséges lenne? Igen, de azért hozzá kell tenni, hogy ha a kerületeket városként vizsgálnánk, akkor a fővárosi I. vezetné a listánkat.


Sokféle szempont alapjánl lehet listákat készíteni, mi most a gimnáziumban tanulók, a diplomások aránya, a foglalkoztatási statisztikák, a háziorvosok száma és hasonló mutatók alapján készült rangsorban mutatjuk be hazánk „legélhetőbb” városait. Mégpedig ingatlanpiaci szempontból: az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatásokat viszonyítottuk a lakásárakhoz, aminek eredményeképpen most Eger vezeti az országos rangsort.

A külföldiek véleményén alapuló összehasonlításokban rendre a világ legjobbjai közt szereplő – legutóbb a tekintélyes brit The Economist lap idei listáján a régió legélhetőbb városának kikiáltott – Budapest viszont csak az ötödik.

További részleteket a Haszon magazin januári számában olvashat!
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12