Kijárási korlátozás szombattól

Írta: Haszon - Készült: 2020. március 27.

Kijárási korlátozás lép életbe Magyarország egész területén március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket.


Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek. A kormány Facebook-oldalán lévő tájékoztatás szerint „65 év felettiek csak 9 és 12 óra között” látogathatják ezeket a helyeket – mások viszont ebben az időszakban nem.

Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani (eddig egyméteres távolságtartás volt az ajánlott).

A kijárást lehetővé tévő alapos okok között van, hogy a gyerekeket be lehet vinni az iskolák ügyeleteire, ahol ötfős csoportokban vigyáznak rájuk. Az önkormányzatok is kijelöltek ilyen célra óvodákat, ezekhez is ki lehet menni. Ki lehet menni a szabadba, csak tartsanak egymás között a távolságot.

E mellett katonai terv szerinti készletgazdálkodást vezettünk be, egyenruhás kórházparancsnokok jelennek meg a kórházakban hétfőtől, mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök szerint a vírus a fertőzöttek 15-20 százalékát betegíti meg annyira, hogy kórházi ellátásra szoruljanak.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12