Áttervezik a koronavírus miatt az új banki székházakat

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 11.

A Raif­feisen nyáron átteszi a székhelyét az Agorába, az OTP új bankközpontja majdnem szerkezetkész.


A veszélyhelyzet alaposan átrajzolta a banki működést, van olyan pénzintézet, amelynél a központban dolgozó munkatársak 90-95 százalékban otthonról, home office-ban látják el feladatukat. Az épülő új banki székházak belső tereit is átalakítják a koronavírus miatt, biztonságosabbá téve azokat.

A Raiffeisen új székhelyének helyt adó HB Reavis Agora projektje kissé megcsúszott, ezért a bank által bérelt irodai részek belső kialakítására most kerül sor. A tervek szerint a pénzintézet csaknem 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet bérel majd hosszú távra, ezzel az Agora Tower első épülettömbjének majdnem 60 százalékát leköti. Az elképzelések szerint több mint 1300 munkatársat költöztetnek össze az Akadémia utcai és a XV. kerületben lévő Késmárk utcai központból.

A Raiffeisen már 15 éve dédelgeti székházterveit: eredetileg a mostani projekttel átellenben, a Rendőrpalota szomszédságában épült volna meg Budapest első, a bank központjának is helyet adó felhőkarcolója, ám a 2008-as válság elmosta a projektet.

A Világgazdaság kérdésére a Raiffeisen Banknál elmondták, hogy a budapesti székházak költözése a tervek szerint a nyár első felében esedékes.

A pénzintézet figyeli a járványhelyzet alakulását, és az aktuális körülményekhez alkalmazkodva bonyolítja majd le a költözés operatív részét. A Raiffeisennél ugyanakkor az irodakomplexumban előre meghatározott aktív helyek számán rövid távon nem terveznek változtatni.

Messzebb áll a megvalósítástól az OTP Bank új projektje. A bank korábban már két központi irodaépületet húzott fel a XIII. kerületi Babér utcában, és további irodákat bérel a BSR Center épületeiben.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12