És meddig tart a vészhelyzet?

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 15.

A kormány azt reméli, hogy minél rövidebb ideig lesz szükség a veszélyhelyzet fenntartására.


Ha nem változik meg alapvetően a járványügyi helyzet, akkor június vége felé vissza tudja adni a rendkívüli felhatalmazást - közölte Gulyás Gergely.

Ez azt jelentené, hogy a parlament tavaszi ülésszaka még a rendeleti kormányzás jegyében telik, de az őszi ülésszakon már teljes értékkel tudna működni a parlament.

A miniszter megfogalmazása szerint ha a járványhelyzet nem változik akkor kerülhet sor erre. Vagyis arra nem következtethetünk a bejelentésből, hogy a járvány nehezén már túl lennénk addigra, és a korlátozások teljes mértékben feloldhatóak lennének. Valamit mégis jelez, hogy a kormány egy tagja szerint nyárra szükségtelenné válhat a felhatalmazás, vélhetően nem lenne elég, ha nem romlana a járványhelyzet, annak javulnia kellene.

A rendeleti kormányzást biztosító, határidő nélkül elfogadott felhatalmazási törvény az Európai Parlament plenáris ülésén is szóba került, a magyar jogállamiság helyzetéről rendezett vitában.

Orbán Viktort is meghívták, de ő maga helyett az igazságügyi minisztert küldte, ám Varga Judit nem kapott felszólalási lehetőséget. A kormány szerint ez az eljárás tűrhetetlen és elfogadhatatlan.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12