Életmentésért lobbiznak a rendezvényszervezők

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 18.

A rendezvényszervezés teljes forgalma legalább 60 százalékkal csökken idén, a szakmai szervezetek az államnál próbálnak lobbizni a járulékkedvezmények bővítéséért, hogy életben tudjanak maradni.


Ha az idén az átlagos 1000 milliárd forint feletti forgalomnak csak 40 százaléka realizálódik a rendezvényszervezés piacán, az már jó hír – erről a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének (Maresz) elnöke beszélt a Világgazdaságnak.

Ganczer Gábor – aki a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója is – elmondta, hogy a teljes ágazat (beleértve a partnerszolgáltatásokat, mint például a hangtechnika, világítás, standépítés, catering stb.) 600 milliárd forintot közelítő kiesését az magyarázza, hogy a veszélyhelyzet márciusi kihirdetésekor azonnal leállt a rendezvényszervezés, a korlátozások pedig ezen a területen maradnak a legtovább érvényben.

Az állami támogatásokat a többség valamilyen formában fel tudja használni, de a járulékkedvezmény lehetőségén a Maresz tagságának mintegy harmada kívül esik, mivel a tevékenységi körüket meghatározó TEÁOR-szám nem szerepel a szabályozásban.

Lobbizunk a járulékkedvezmény kibővítéséért és a júniusi dátum jövő februárig, de legalább december végéig történő meghosszabbításáért

– mondta. Ezenkívül kezdeményezték a hitelmoratórium további egy évre szóló prolongálását, valamint a 96 százalékos reprezentációs adó eltörlését.

A rendezvényszervezés mintegy százezer embert foglalkoztat. Az elbocsátások és a céges bedőlések is megkezdődtek, de ezek egyelőre nem tömegesek.Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12