Csak lassan nyitnak a szomszédaink

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 18.

Június 15-től Ausztria teljesen megnyitja a határait Magyarország, Csehország és Szlovákia felé.


Janez Jansa szlovén kormányfő szerint viszont egy ilyen lépés Olaszország, Ausztria és Magyarország esetében is csak kétoldalú megállapodással lehetséges.

A pozsonyi kormány álláspontja az, hogy Szlovákiában fenn kell tartani a szigorú utazási korlátozásokat és határellenőrzéseket, még akkor is ha más európai országok fokozatosan újra meg akarják nyitni határaikat.

A magyar hatóságokkal közösen az elmúlt hetekben több közlekedési megállapodást is sikerült tető alá hoznia az osztrák kormánynak, ez pedig jó alap a folytatáshoz, mondta az osztrák belügyminiszter. Bécs és Budapest állandó kapcsolatban áll egymással, és folyamatosak az egyeztetések a következő lépésekről, derült ki a miniszteri látogatáson Miklóshalma/Nickelsdorf térségében.

Magyarország és Ausztria között május 13-án az Andau/Jánossomorja és a Neumarkt an der Raab/Alsószölnök határátkelőt újra megnyitották a forgalom előtt, jelentette be Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere.

Az Andau/Jánossomorja átkelőt naponta 5-21 óra között használhatják az autósok. A Neumarkt an der Raab/Alsószölnök átkelő pedig 7-19 óra között lesz nyitva minden nap, derült ki a politikus közösségi oldalán közzétett bejegyzésből.

 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12