A Balatonra tartanak a vendégmunkások

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 19.
A legtöbb embert a vendéglátás, a kereskedelem és a mezőgazdaság keresi.
 
Az elmúlt hónapban is a vendéglátásban dolgozók regisztráltak legtöbben a B Terv társadalmi kezdeményezés álláskereső oldalán, a jelentkezők negyede ebből a szegmensből jött

– mondta a Világgazdaságnak Barathi Tamás, a B Terv nagykövete.


A vendéglátósok továbbra is magas száma a szakember szerint arra vezethető vissza, hogy eddig sok vállalkozás csökkentett munkaidőben próbálta megtartani a munkavállalóit, emellett sok, külföldön a szakmában dolgozó is hazatért és megjelent a keresők között. Sok olyan munkavállaló is lehet, akik a megélhetésük érdekében korábban azonnal elfogadtak valamilyen munkát, amikor a korábbi helyük megszűnt, ám egy részük most újra visszakerült a piacra.

A frissen regisztrálók 17 százalékát a kereskedelmi dolgozók teszik ki, ebben az ágazatban most is nagy a fluktuáció. Az, hogy a logisztikai és raktáros szakemberek között is magasabb lett az álláskeresők száma, annak tudható be, hogy sok kis- és középvállalkozás tönkrement. Ez azokra a buszos cégekre is vonatkozik, amelyek a gyárakhoz vitték a munkaerőt, a legtöbb gyár azonban hetekre leállt, s a járatok támogatását is leállította egy másik részük. Szintén magas a taxisok és a sofőrök aránya az álláskeresők között, de a szellemi munkaerő is egyre nagyobb hányadot képvisel.

A portálon álláskeresők 73 százaléka idénymunkát is vállalna. A nyitott pozíciók 15 százaléka gyári munka, a legtöbb embert a kereskedelem és a mezőgazdaság keresi, de a honvédség toborzóirodái is több száz jelentkezést fogadtak.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12