Nyár végére népesülhetnek be az irodaházak

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 20.

Hamarosan vége lehet a home office-nak, a járvány kitörése után Budapesten a korábbi létszám kevesebb mint harminc százaléka dolgozott a munkahelyén.


Felkészültek rá az irodaházak üzemeltetői, hogy a járvány enyhülésével mind több dolgozó visszamehessen a home office-ból a munkahelyére – mondta a Magyar Nemzetnek Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke, hangsúlyozva, hogy tagvállalataik bevonásával speciális egészségvédelmi protokollt készítettek.

A járvány kitörése után Budapesten a korábbi létszám kevesebb mint harminc százaléka dolgozott a munkahelyén, a többség home office-ban végezte munkáját. A legnagyobb ingatlanfejlesztőket tömörítő egyesület arra számít, hogy az irodaházakban dolgozók létszáma nyár végére érheti el a veszélyhelyzet kihirdetése előtti állapotot, noha egyes tevékenységek és szakmák esetében az otthoni munkavégzés fontos foglalkoztatási forma marad.

A vírushelyzet első fázisában az üzemeltetők kézfertőtlenítő pontokat alakítottak ki, sűrítették a takarításokat és tájékoztatókat helyeztek ki. Emellett átállították a gépészeti rendszereket, átprogramozták a légkezelő berendezéseket és a lifteket, kezelték a vízhálózatot.

Sokak szerint az irodahasználati igények is módosulhatnak. Új épületek fejlesztésénél a vírushelyzet miatt hozott intézkedések tervezési elvekké, alapvető szempontrendszerré nőhetik ki magukat. A megkövetelt nagyobb munkaállomás-távolságok miatt egyes szektorokban már most tapasztalható a bérelt irodai területek növekedése, amit a home office tartós térhódítása kompenzálhat.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12