Nincs munkája? A honvédség megoldja!

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 21.

Bruttó 161 ezer forintos illetményt kapnak egy új szolgálati formában azok, akik elvesztették munkájukat.


Idén még nyolcszáz szerződéses katona felvételére van keret, valamint a szerződéses, illetve a tartalékos katonák mellett egy harmadik szolgálati formát is bevezetnek, ahova háromezer főt várnak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Benkő Tibor honvédelmi miniszter a május 19-én Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián megtartott rendkívüli feladatszabó értekezletet követően.

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra július 1-jétől a kormányhivatalokban és a toborzóirodákban lehet jelentkezni. Szerződési díj az új szolgálati formára jelentkezők esetében nincs. Amennyiben a jelentkező hat hónap után úgy dönt, hogy elhagyja a hadsereg kötelékét, semmiféle szankciót nem alkalmaznak ellene. Ugyanez érvényes akkor is, ha a jelentkező közben munkát talál a civil szférában.

A katonák három ciklusban végzik féléves kiképzésüket, amely alapkiképzésből, általános lövészkiképzésből és szakkiképzésből áll. Ez idő alatt a katonák bruttó 161 ezer forintos illetményt kapnak, az első hónap után írásban tehetnek katonai esküt. A felkészítés az ország huszonöt laktanyájában folyik majd.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12