És kié lesznek a balatoni kikötők?

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 22.

A kikötők az önkormányzatok ingyenes használatába kerülhetnek, a tulajdonos BAHART pedig nem adná el a korábbi elképzelések szerint értékesítésre szánt közforgalmú kikötőket Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese területén.


A BAHART 2030-ig tartó korszerűsítési programjával a kormány kiemelt célja, hogy fejlődjön a balatoni hajózás, az ottani vízi turizmus. Már megkezdődött az átalakítás folyamata, amely nagyívű fejlesztéssel egy európai szintű hajózási társaságot hozna létre. Mostanra megérkeztek az új hajóflotta prototípusának tervrajzai, elkészült az új komp, az új katamaránok műszaki dokumentációja, illetve az arról szóló terv is, hogyan fog kinézni a Bahart zászlóshajója.

Egy terv szerint ennek keretében a kormány privatizálná a BAHART kikötőit, s miután az önkormányzatok tiltakoztak ez ellen, egyeztetés indult a kormány és a BAHART-al közösen. Jelen állás szerint a tulajdonos BAHART nem adná el a korábbi elképzelések szerint értékesítésre szánt közforgalmú kikötőket Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese területén, hanem azok az önkormányzatok ingyenes használatába kerülhetnek.

A szóban forgó, négy közforgalmú kikötőről korábban azt lehetett tudni, hogy a reorganizációs tervek szerint nyilvános árverésre bocsátják ezeket. Természetesen a kikötőkre a part menti önkormányzatoknak a Balaton-törvény szerint elővásárlási joga van, noha pénzük nincs rá.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12