Garázsboom közeleg, befektetésnek sem rossz

Írta: Haszon - Készült: 2020. június 22.

Noha a járvány idején országszerte jelentősen csökkent az autós forgalom, a dugók már a veszélyhelyzet elrendelése előtti időszakot idézik.


Hamarosan véget ér az ingyenessé tett parkolási időszak is, a visszaállás a fizetős rendre pedig újra fellendíti a keresletet a garázsok és parkolóhelyek iránt. Az OTP Ingatlanpont elemzése szerint a garázs egy lakással szemben jóval kisebb összeget igénylő befektetés, amit kevésbé érintenek az ingatlanpiac ciklikus változásai, sőt a lakásárakban várható korrekció sem feltétlenül fog lecsapódni a garázsok piacán.

A fővárosban nagy a szórás, Pesten átlagosan 3–5 millió forintot, a Belvárosban inkább 4–6 milliót, Buda kiemelt körzeteiben pedig akár 6–7 millió forintot is elkérnek egy teremgarázs-beállóért.

E mellett a rozsdaövezetek fejlesztését szolgáló városi otthonteremtési program is élénkíteni fogja a garázsok keresettségét, hiszen ezek az övezetek gyakran elhagyatott területek, ahol nincs a közelben fejlett tömegközlekedési infrastruktúra, így marad az autózás.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12