Durvát húzott az Apple, retteghetnek a versenytársak

Írta: Haszon - Készült: 2020. június 23.

Az Apple bejelentette, hogy lecseréli az Intel processzorait, és saját fejlesztésű lapkakészletet fog használni az összes termékükben.


Az Apple vezetésének közleménye szerint a fejlesztők már a héten elkezdhetik tesztelni egy Apple A12Z csipre épülő Mac minit, de a fogyasztók csak az év végén vásárolhatják meg az első Apple-csipes új hardvereket, és a következő két évben még Intel processzorral is megjelennek új számítógépek.

Természetesen az új chip az Apple összes létező szoftverét képes futtatni, beleértve olyan professzionális eszközöket, mint a Final Cut Pro videóvágó rendszer. Nagy dobás az is fejlesztői szempontból, hogy a Mac OS legfrissebb, idén megjelenő Big Sur verziójában alapból benne lesz egy Rosetta 2 nevű köztes szoftver is, amely az Intelre megírt appok futtatását teszi lehetővé az Apple csipjein. Erre azért is van szükség, mert az Apple lapkája ARM alapú, akárcsak a mobilos csipek, míg az Intel a teljesen más x86-os architektúrával dolgozik.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12