Őszre lehet kész Budapest Airbnb-koncepciója

Írta: Haszon - Készült: 2020. július 27.

Egy-két hónapon belül a fővárosi közgyűlés elé kerülhet a rövid távú lakáskiadás szabályozásáról szóló koncepció – derült ki a hétfő reggeli interjúból, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester az Inforádiónak adott. 


Karácsony elmondása szerint a főváros célja, hogy arra ösztönözze az eddig airbnb-ző tulajdonosokat, a nyári időszakban a turistáknak, a tanév során pedig albérletként, diákoknak adják ki a lakásaikat. Budapest ugyanakkor csak javaslatot tud tenni ebben az ügyben, a döntés a kerületeké lesz, a főpolgármester szerint viszont jó lenne egységes fővárosi szabályozás. 

Karácsony arról is beszélt, az Országgyűlés által elfogadott törvény még korrekcióra szorul.  Nem lehet egy kalap alá venni azokat az airbnb-seket, akik egy lakást adnak ki, ezáltal a legkevesebb terhet jelentik a környék lakóinak, illetve azokat, akik úgymond hosteleket működtetnek, sokszor 8-10 fős bulis társaságokat befogadva – mondta.

A kerületi polgármesterek sem egyöntetűen elégedettek az elfogadott törvénnyel az Inforádiónak küldött válaszaik alapján. Soproni Tamás VII. kerületi polgármester szerint az elfogadott rendelet csupán egyetlen eszközt ad az önkormányzatok kezébe, a napokban való korlátozást, ami szerinte azzal egyenértékű, mintha „egy kőbaltát adtak volna, miközben orvosi szikére lenne szükség”. 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12