A német kilábalás fűtheti Magyarország gazdaságát

Írta: Haszon - Készült: 2020. július 28.

A német vállalatok a legfrissebb bizalmi indexek szerint a vártnál bizakodóbbak, ami jó hír minden olyan országnak, köztük Magyarországnak, amely a német gazdaság köldökzsinórján lóg.


A német vállalatok vezetői a koronavírus-járvány kezdete óta nem voltak olyan bizakodóak cégük üzleti lehetőségeivel kapcsolatban, mint az elmúlt hetekben, hangulatuk javulása meghaladta a szakértők várakozását - derül ki a Financial Times cikkéből, amely az egyik legnagyobb német gazdaságkutató intézet, az Ifo adatait közli.

Az Ifo mutatói erősítik a közgazdászok reményeit, hogy a német gazdaság fellendülése kihúzhatja Európa egészét a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból, ami leradírozta az első fél év teljesítményét. A német gazdaság lépésről lépésre javul - értékelte az adatokat Clemens Fuest, az Ifo Intézet elnöke. A szakértő különösen fontosnak tartja, hogy a német cégek elégedettebbek a jelenlegi üzleti környezettel, mint az elmúlt hónapokban. Ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az üzleti hangulat még messze nem érte el a koronaválság előtti szintet.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12