Kína mutatja a gazdasági jövőt

Írta: Alapblog - Készült: 2020. március 24.

A járvány levonultával megszűnik az első, a gyárleállítások miatti kínálati sokk, ezt hamar ki lehet heverni, újraindul a termelés. Viszont most jön a második, a keresleti sokk, a csődökkel és állások millióinak megszűnésével nagyon megcsappant a fogyasztói kereslet, ráadásul az sem költ, inkább takarékoskodik, félrerak, akinek van fizetése, nem fog autót venni. És ezt a megváltozott fogyasztói magatartást nagyon-nagyon nehéz lesz megtörni, erre az ingyenpénz sem eszköz – ami miatt újabb munkahelyek kerülnek veszélybe. A járvány levonulta után éppen ezért máshol sem fog minden bolt, üzlet, szalon, étterem, szolgáltatás stb. visszanyitni, hanem lehúzza a rolót örökre. (Aki talpon marad, persze piacokat foglalhat be.)


“Biggi Stefansson, the owner of IS Seafood, a Chinese distributor of Icelandic seafood, said 94 per cent of his business was lost in February compared to a year earlier. He hopes March will be slightly better for the Shanghai-based company, only 80 per cent down on last year, and even by April his business will still be down by 50 per cent.” Ha a korábbi felére visszamennek az eladások, már jó.

(Nagyanyám, aki átélte Pesten az ostromot, még a hetvenes években, 30 évvel később is készletezte a lisztet, zsírt, cukrot meg a sárgaborsót. Lementünk nyaralni anyámékkal Görögországba – és tíz kiló zsírban lesütött tarját küldött velünk bödönben a 40 fokba, hogy éhen ne haljunk.)

Forrás: Vakmajom a Facebookon

The post Kína mutatja a gazdasági jövőt appeared first on alapblog.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12