Jó hírek Norvégiából

Írta: Alapblog - Készült: 2020. április 07.

Norvégiában jelenleg a magyarhoz (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek ellenére a norvég kormány bejelentette, hogy úgy tűnik a vírust kordában tartják, a reprodukciós rátája 0,7-re esett a kezdeti 2,5-ről. Úgyhogy két héten belül elkezdik fokozatosan újranyitni az óvodákat, az iskolák alsó tagozatait, valamint egyre több szolgáltatást is újra lehet indítani. Ebben persze sokat segít, hogy eddig 111 ezer tesztet végeztek az országban.


Svédország továbbra is az az ország, ahol a legkevésbé korlátozták az életet, például iskolákat nem zártak be és az emberek dolgoznak is. Mondhatjuk, hogy ez meg is látszik az alábbi ábrán, ami a svéd, norvég és magyar halálozási számokat mutatja 100 ezer lakosra vetítve.

Forrás: valis.pub

Forrás: valis.pub

De akkor hozzá kell tenni az alábbi ábrát is, ami a norvég és a svéd munkanélküliséget hasonlítja össze. Úgy tűnik, ebből lett elegük a norvégoknak.

Mindenesetre van élet a vírus után és már Európába is kezd visszatérni!

Forrás: Financial Times

Forrás: Financial Times

The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12