Új lehetőség a biológiai vetőmagkezelésben
Fotó: Kite Zrt.

Új lehetőség a biológiai vetőmagkezelésben

A KITE Zrt. és az Indigo Ag bővíti partneri kapcsolatait, így a magyar termelők számára a biológiai vetőmagkezelés új termékportfólióját teszik elérhetővé.

Indigo Agriculture Europe, GmbH., mely vállalat elkötelezetten segíti a termelőket a bolygó fenntartható élelmezésében, valamint a KITE Zrt., Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora ma jelentős bővítést jelentett be már meglévő együttműködésük kapcsán, amely a magyar termelők számára egy, a víz- és tápanyag felhasználásban hatékony vetőmagkezelést kínáló portfólióbővítést jelent, emellett pedig további együttműködéseket terveznek a K + F területén. A bejelentésre a két vállalat vezetősége között az Indigo globális központjában, az Egyesült Államokbeli Bostonban megtartott tanácskozáson került sor.

A több mint 36 000 törzsből álló mikroba gyűjteményével, mára az Indigo-nak sikerült a világon vezető szerepet elérnie, hogy kiaknázza a növényi mikrobiomokban rejlő lehetőségeket a világ termelői számára. Ez az exkluzív kereskedelmi megállapodás teszi lehetővé a KITE Zrt. számára, hogy az Indigo 30WD (gabonafélék és kukorica), a Biotrinsic i30FP (kukorica) és a Biotrinsic i280FP (napraforgó) termékeket a magyar piacon megjelentethesse. A KITE Zrt. kutatás-fejlesztési csapatával együttműködve a Magyarországon gyűjtött 2021-es teljesítményadatok szerint mind az i30FP, mind az i280FP jelentős hektáronkénti termésnövekedést mutatott kukoricában és napraforgóban.

Fotó: Kite Zrt.

A termékek az Indigo Biotrinsic™ portfóliójának részét képezik - ez olyan mikrobiális vetőmagkezeléseket tartalmaz, amelyek növelik a növényi víz- és a tápanyag-felhasználásának hatékonyságát. Eredményekkel igazolt, hogy javítják a terméshozamot, miközben csökkentik az egyéb inputanyagok felhasználását, így magasabb bevételt eredményeznek és hozzájárulnak a jobb környezethez.

A kereskedelmi megállapodás mellett a két vállalat egy együttműködési megállapodást is aláírt, mely megteremti a jövőbeli K+F együttműködés alapjait, így egyesíti a két vállalat egyéni erősségeit, kihasználva a KITE képességeit mezőgazdasági tudományok területén, hogy felmérje az Indigo termékválasztékát szántóföldi kísérleti körülmények között.

A mai bejelentésre reagálva Sergi Barrull, az Indigo európai kereskedelmi vezetője elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy vendégül láthatjuk a KITE vezetőségét a bostoni központunkban, és a közös partnerségi kapcsolatunk bővítését nagy izgalommal várjuk. Az elmúlt két évben szorosan együttműködtünk a KITE vállalattal, mely során K+F csapatuk precizitása és minőségi munkája folyamatosan lenyűgözött minket. Az összegyűjtött teljesítményadatok erős alapot szolgáltatnak a magyarországi termékkínálatunk bővítéséhez, különösen a kukorica és a napraforgó esetében, valamint új biológiai innováció bevezetését biztosítja a magyar termelőknek, ami a jövedelmezőség és a környezet fenntarthatósága szempontjából egyaránt előnyös.”

„K+F csapatunk a 2021-es év tavaszi időszakától teszteli az Indigo technológiáját. A terepen elért teljesítmény elemzésére a KITE digitális modellezési rendszerét használtuk és látjuk, hogy a mikrobiális technológia milyen értéket teremthet a magyar gazdák számára. Örömünkre szolgál, hogy partnereinknek elérhetővé tesszük ezt az innovatív technológiai megoldást.” - nyilatkozta a KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Levente.

Az Indigo Agriculture vállalatról

Az Indigo Agriculture növeli a jövedelmezőséget, segíti a környezeti fenntarthatóságot és a fogyasztók egészségét azáltal, hogy a természetes mikrobiológiát és a digitális technológiát használja. A vállalat tudományos felfedezései és digitális platformjai előnyösek a mezőgazdasági ökoszisztémában érdekelt felek számára, beleértve több tízezer termelőt több millió hektárnyi területen.

Az Indigo Agriculture az ellátási láncon keresztül segíti a természet hasznosítását, így segítve a gazdákat a bolygó fenntartható élelmezésében. 2019-ben a vállalat útjára indította az „Indigo Carbon” elnevezésű, tudományos hátterű programját, amely a mezőgazdasági szén-dioxid-kibocsátási egységek hitelesítése révén új bevételi forrást biztosít a termelők számára. Az Indigo Agriculture székhelye Boston, MA, további irodái találhatók Memphisben, TN; a Research Triangle Parkban, NC; Sao Pauloban, Brazíliában; és Bázelben, Svájcban; valamint működési tevékenységeket végez Németországban, Magyarországon, Ukrajnában és Törökországban.

Ne hagyd ki!