Válságkezelés hatékonyan: Business Partner-díj a Budapest Banktól

Írta: Haszon - Készült: 2010. február 24.

Tóth Viktor
(a Budapest Bank Business értékesítési vezetője),
Bódy Kornél
(a Plasticor Kft. ügyvezető igazgatója),
Takács Zoltán
(a Budapest Bank Észak-Dunántúli
Vállalati Üzletközpontjának vezetője)
A Budapest Bank tavaly első alkalommal hirdette meg a Business Partner-díjat, mellyel a példaértékű válságkezelő megoldásokat bemutató kis- és középvállalatokat díjazza. Munkahelymegtartási pályázat, átképzés, új termékek és szolgáltatások bevezetése, intenzívebb marketing ? leginkább ezekkel a lépésekkel csökkentették tavaly a válság hatásait a cégek, derült ki a pályázatokból. Az ünnepélyes díjátadóra február 19-én került sor. (x) 

A Budapest Bank vállalati üzletága tavaly ősszel első alkalommal hirdette meg ügyfelei körében a Partner-díjat, melynek témája a példaértékű válságkezelés volt. A Budapest Bank önálló pénzügyi kiadvány a MOST! magazin online oldalára, a Mostmagazin.hu-ra látogatók szavazatai döntötték el az első három helyezés sorrendjét.  Az ünnepélyes díjátadóra február 19-én a Gundel Étteremben került sor.


Az első helyen a veszprémi székhelyű Plasticor Műanyagfeldolgozó Kft. végzett, amely a termékfejlesztés és az energiafelhasználás racionalizálása mellett még a konkurenciával is összefogott egy olyan üzletért, melyre egyedül nem pályázhatott volna. A második díjat a kiskőrösi Agro Line Gépgyártó-, Fejlesztő és Kereskedő Kft. kapta, amely az értékes munkaerő megtartása érdekében csökkentette a munkaidőalapot, s az átmeneti megrendelések hiánya miatt felszabaduló időt karbantartó, állagmegóvó munkákra fordította. A harmadik helyezés a debreceni Újhelyi Autó Márkakereskedés és Szerviz Kft. nyerte el, amely célratörően újratárgyalta megállapodását üzleti partnereivel, az elért kompromisszumok hatására a 120 millió forintos beruházást sikerült 40 millió forintra leszorítani.

?A Budapest Bank Business a kkv-k elkötelezett partnere - szolgáltatásaink, tanácsaink mellett most a Partner-díjjal is segítjük a vállalkozásokat. A verseny három nyertesét 3, 2 és 1 millió forint értékű banki kedvezménnyel támogatjuk. A díjjal szeretnénk hagyományt teremteni, és ezután minden évben az aktuális piaci trendeknek megfelelő témában meghirdetni? - mondta Tóth Viktor, a Budapest Bank Business értékesítési vezetője.

A pályázatokból kiderült, hogy a vállalkozások számos lépést tettek a válság negatív hatásainak minimalizálására.  Az új munkatársak felvétele helyett például átképzéssel oldották meg az új feladatok ellátását, a fejlesztésekhez, fenntartáshoz szükséges forrásokat pályázati támogatásokból igyekeztek megszerezni. A költségek csökkentését és a tevékenység racionalizálását gyakran előzte meg belső átvilágítás és piaci felmérés, majd mindezt követte a bérelt ingatlanok olcsóbbra cserélése, a beszállítók versenyeztetése. 

A krízis ugyanakkor több esetben előrehozott fejlesztésekre, innovációkra is rábírta a cégeket.  A kiesett megrendeléseket sokan új termékek és kiegészítő szolgáltatások bevezetésével kompenzálták, kiterjesztették hirdetési körzetüket a határon túlra, vagy saját telephelybe, raktárba ruháztak be (kihasználva az építő- és építőanyag iparban kialakult alacsony árakat). A nehéz körülmények a piac összes szereplőjét rugalmasságra kényszerítették: a kkv-k beszállítóikkal megállapodtak a rugalmasabb fizetési feltételekben, ugyankor a vevőikkel szemben is hajlottak a hosszabb fizetési határidők, speciális árak kidolgozására. Abban azonban a legtöbb vezető egyetértett, hogy a minőségből nem szabad engedni, a versenyképességet mindenképp meg kell őrizni. Ebben a bank is segítségükre volt: az ügyféllel együttműködve kidolgozták a hitelek meghosszabbítását, átalakítását, a lízingkonstrukciók átütemezését.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12