Most érdemes lakást venni: alkalmi vételek Budapesten

Írta: Haszon - Készült: 2020. május 22.

Hogyan hat a járványt kísérő válság a lakáspiacra? Mi lesz az árakkal? Most érdemes ingatlant venni? Cikkünkből kiderül, hogy a vírus okozta visszaesés várhatóan egy U alakú görbét vetít előre a tranzakciók számában és az árban is.


A válság nyomán megváltozott a kereslet és kínálat aránya, ami miatt az eladók már a hirdetés során kénytelenek lejjebb vinni az árat, és ha komoly vételi szándékot tapasztalnak, akkor még ennél is hajlandók többet engedni - mondták a Haszon magazinnak ingatlanpiaci szakértők és ingatlanforgalmazók.

A koronavírus sokkja miatt lesznek olyanok, akik pénzügyi nehézségeik miatt kénytelenek lesznek megválni ingatlanjaiktól, így alkalmi vételekre nyílik lehetőség, mint minden válságban. Ugyanakkor a válság U alakja miatt év végéig visszaállhat az eredeti árszint és tranzakciószám a lakáspiacon, amennyiben U alakú lesz a görbe. Azt senki nem tudja megmondani, hogy mikor lesz vége a válságnak, és például mikor lendülhet fel újra a turizmus, a rövid távú lakáskiadás.

További részleteket a Haszon magazin májusi számában olvashat!

 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12