Gyorsuló ütemben nőnek a befektetések megújuló energia tárolására

Írta: Alapblog - Készült: 2019. augusztus 20.
Gyorsuló ütemben nőnek a befektetések a megújuló forrásokból származó energia tárolására, annak is köszönhetően, hogy csak 2015 óta 40%-kal esett az ehhez szükséges szuperakkumulátoroknak az ára és a hatékonyságuk is nő. Például a Tesla Megapack néven olyan ipari méretű aksitelepet tud létrehozni, ami képes 6 órán keresztül energiával ellátni az összes San Francisco-i lakást. Egyelőre az így tárolt energia persze marginális az összes felhasznált energiához képest, de a következő években, főleg ha az energiatárolás tovább olcsóbbodik, sokszorozódhatnak a beruházások, elérve globálisan az évi 70 milliárd dollárt, lehetővé téve pl. azt, hogy Skóciában, ahol több szélenergiát tudnak megtermelni, mint amennyit elfogyasztanak, a fölösleg ne vesszen kárba. A ScottishPower már el is adta az utolsó, fosszilis tüzelőanyaggal működő erőművét.

“In the U.K., ScottishPower is spending $7.2 billion on renewable energy, grid upgrades and battery storage between 2018 and 2022. The utility owns Scotland’s largest electricity network and operates in Europe’s windiest region, and generates all its power from renewable sources after selling its last fossil fuel assets in January.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!