Mi van a megújuló energiaforrások robbanásszerű terjedése mögött?

Írta: Alapblog - Készült: 2019. szeptember 20.
A kapitalizmus. Mivel egyre nagyobb beruházások mennek a területre, csak 18-ban 273 milliárd dollár, ami háromszor több, mint amennyi a fosszilis energiatermelésbe ment, nem véletlenül tesz erre az irányra a tőke. Piaci alapon is egyre több országban olcsóbbak, tehát jobban megérik a megújulók: a szén mint energiaforrás a fejlett országokból teljesen eltűnhet, és a fejlődőkben is visszaszorulhat, mert nem éri meg, tehát magától is folyamatosan esni fog a károsanyag-kibocsátás, sokkal tisztább lesz a jövő. Mára már oda jutottunk, hogy Szaúd-Arábiában is a legolcsóbb energiaforrás: a napenergia. A nyereségérdekeltség a legzöldebb.

“Last year alone, global investments in renewable energy hit almost $273 billion, according to a report by BNEF, UN Environment and the Frankfurt School. That’s three times the estimated spending on coal- and gas-powered generation. Electricity prices, meanwhile, plunge below zero at times in solar-rich Germany and California and wind-rich Texas, sending a signal to generators that they need to back off so they don’t stress the grid.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!