Az álláskeresés nem egyszerű dolog, ráadásul általában hosszadalmas is, a visszautasítások pedig könnyen lelombozzák az embert. De hogyan kezeljük a „nem”-eket, hogyan készüljünk fel ezekre?

A LinkedIn a szakmai kapcsolatépítés egyik fontos eszköze, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen képet mutatunk magunkról. Már csak azért is, mert a fejvadászok egyre többször itt kutakodnak megfelelő jelöltek után, egy rossz profilkép pedig gyorsan elriasztja őket.

Nőtt az igény a magyar munkavállalók iránt a nagy-britanniai cégek részéről, mégis kevesebben kerülnek ki a szigetországba – ezt tapasztalja az Euwork Kft.

Mindössze 4,3 százalékos a magyarországi munkanélküliségi ráta, ennél csak három országé alacsonyabb az Európai Unió országai közül. Ez egyrészt jó, másrészről a gazdasági fejlődés gátja lehet, aminek a kis- és közepes vállalkozások lehetnek a legnagyobb vesztesei, ugyanis lassan nem találni embert, aki akar és tud is jól dolgozni, vagy ha mégis, annak a fizetési igénye kigazdálkodhatatlan egy kis cég számára.

A WordPress blogplatform mögött álló cég, az Automaticc bezárja Dan Francisco-i irodáját, és összes munkatársát home office-ban foglalkoztatja tovább. Ez azért érdekes, mert közben olyan nagy cégek, mint az IBM, a Yahoo és a Hewlett Packard szerint nem vált be az otthoni munkavégzés, és újra az irodáikban szeretnék látni munkatársaikat.

Mindenki csodálja azokat az embereket, akik egy ötletből, egy álomból képesek sikeres vállalkozást, cégbirodalmat felépíteni. A siker kulcsa legtöbbször a kitartás és a kemény munka, ám vannak olyan személyiségjegyek, amelyek predesztinálnak a sikerre. Mutatunk nyolc olyan nagy álmodót, akik mára dollármilliárdosok lettek, és megmutatjuk legszemélyesebb, olykor fura szokásaikat, amelyekhez minden körülmény között ragaszkodnak. 

Kevesen fordítanak időt és energiát a személyes márkájuk építésére, pedig ez mindenkinek nagyon fontos, aki karriert szeretne befutni a szakterületén belül. A személyes márka erősítésének ma az online jelenlét a legfontosabb eleme, hiszen itt néznek szét először a fejvadászok, de itt néznek utána a jelentkezőknek a céges HR-esek is, amikor előszűrik a beérkező életrajzokat. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit találni rólunk az interneten.

Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>