A magyar munkavállalók teljesen új és szokatlan szerepben találják magukat. Eddig nekik kellett sorba állniuk, most a cégek próbálják őket magukhoz csábítani. Éppen ezért a munka­adónak jobban oda kell figyelnie a felvételre. Összefoglaltuk a legfontosabb elemeket és ajánlunk néhány egyszerű, de látványos fogást.

Egyre több idő bejutni a munkahelyekre, sokan napi egy óránál is többet töltenek ingázással. Kutatások szerint ez szorongáshoz vezethet, de még a válás esélyét is növeli. Ezért érdemes álláskereséskor és költözéskor komolyan venni ezt a szempontot is, ám ha elkerülhetetlen az ingázás, akkor is van néhány egyszerű módszer, amivel mérsékelhető az általa okozott kár.

Az álláskeresés nem egyszerű dolog, ráadásul általában hosszadalmas is, a visszautasítások pedig könnyen lelombozzák az embert. De hogyan kezeljük a „nem”-eket, hogyan készüljünk fel ezekre?

A LinkedIn a szakmai kapcsolatépítés egyik fontos eszköze, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen képet mutatunk magunkról. Már csak azért is, mert a fejvadászok egyre többször itt kutakodnak megfelelő jelöltek után, egy rossz profilkép pedig gyorsan elriasztja őket.

Nőtt az igény a magyar munkavállalók iránt a nagy-britanniai cégek részéről, mégis kevesebben kerülnek ki a szigetországba – ezt tapasztalja az Euwork Kft.

Mindössze 4,3 százalékos a magyarországi munkanélküliségi ráta, ennél csak három országé alacsonyabb az Európai Unió országai közül. Ez egyrészt jó, másrészről a gazdasági fejlődés gátja lehet, aminek a kis- és közepes vállalkozások lehetnek a legnagyobb vesztesei, ugyanis lassan nem találni embert, aki akar és tud is jól dolgozni, vagy ha mégis, annak a fizetési igénye kigazdálkodhatatlan egy kis cég számára.

A WordPress blogplatform mögött álló cég, az Automaticc bezárja Dan Francisco-i irodáját, és összes munkatársát home office-ban foglalkoztatja tovább. Ez azért érdekes, mert közben olyan nagy cégek, mint az IBM, a Yahoo és a Hewlett Packard szerint nem vált be az otthoni munkavégzés, és újra az irodáikban szeretnék látni munkatársaikat.

Árfolyamok

EUR: 311.34CHF: 270.41USD: 250.86
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>