A HR stratégiai szerepének erősítése, a digitális transzformáció támogatása, a munkaerő hosszú távú megtartása, emberközpontú HR szemlélet. Ezeket tartják ma a legfontosabb kérdéseknek a magyarországi vállalatok emberi erőforrással foglalkozó szakemberei. Az említett problémakörök hátterében álló silós szervezeti működés szembe megy a digitalizálódott világ meghatározó tendenciájával.

A mostani kisiskolások 65 százalékának olyan munkája lesz, amely ma még nem létezik. Ez a meghökkentő megállapítás a World Economic Forum kutatásában szerepel. A technológiai változásokkal, a közösségi média térnyerésével már az utóbbi években egy sor új szakma jött létre. Most egy tucat ilyent mutatunk be, ami jó perspektívát kínál szakmai kihívásban, fizetésben, előrelépésben.

Sokan irigyelnek, amikor elmondom, hogy otthonról, home office-ban dolgozom, ám nem is olyan könnyű ez a műfaj. Pontosabban, a dolognak számos olyan buktatója van, amire kevesen gondolnak, és amire én bizony nem készültem fel előre. Ezekből osztok meg most néhányat.

New York állam hamarosan törvényben tilthatja meg a cégeknek, hogy munkaidő után e-mailben vagy üzenetben zaklassák dolgozóikat. Nálunk ez egyelőre csak utópia.


Egyre többen tartanak otthon kutyát, amelyek éppen úgy részei a családnak, mint egy baba. Néhány cégnél ezért az új házi kedvenc jövetelekor már fizetett szabadság is jár.

Mindenki szeretne többet keresni, és ha nem kötött bértábla szerint dolgozunk, vagy a munkaszerződésünk nem rögzíti előre a soron következő emeléseket, akkor bizony nekünk magunknak kell lépni.

A magyar munkavállalók teljesen új és szokatlan szerepben találják magukat. Eddig nekik kellett sorba állniuk, most a cégek próbálják őket magukhoz csábítani. Éppen ezért a munka­adónak jobban oda kell figyelnie a felvételre. Összefoglaltuk a legfontosabb elemeket és ajánlunk néhány egyszerű, de látványos fogást.

Árfolyamok

EUR: 324.81CHF: 289.3USD: 277.9
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12