Rangos díjat nyertek az ELTE közgazdaságtan szakos hallgatói.

Csoltó Gábor elnök indoklásul a kamarában uralkodó állapotokat jelölte meg.

Magas fizetés, nagy befolyás, presztízs, a világ alakításának képessége. Ilyen tényezők rejlenek sokak fejében, amikor vezetői pozíciót céloznak meg. Bár most azt mondják, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar, az igazán sikeres karrierhez nem elég egy állás betöltése. Mi kell ahhoz, hogy valaki magyarként nemzetközi karriert fusson be? Tudás, szerencse, esetleg kapcsolatok? Czakó Borbála pályája, amelynek fontos momentumait összegeztük, mintául szolgálhat minden ambiciózus munkavállalónak. Tanácsokat adunk azoknak is, akik most indulnak vagy valahová eljutottak, és szeretnének egy szinttel feljebb lépni.

A HR stratégiai szerepének erősítése, a digitális transzformáció támogatása, a munkaerő hosszú távú megtartása, emberközpontú HR szemlélet. Ezeket tartják ma a legfontosabb kérdéseknek a magyarországi vállalatok emberi erőforrással foglalkozó szakemberei. Az említett problémakörök hátterében álló silós szervezeti működés szembe megy a digitalizálódott világ meghatározó tendenciájával.


A mostani kisiskolások 65 százalékának olyan munkája lesz, amely ma még nem létezik. Ez a meghökkentő megállapítás a World Economic Forum kutatásában szerepel. A technológiai változásokkal, a közösségi média térnyerésével már az utóbbi években egy sor új szakma jött létre. Most egy tucat ilyent mutatunk be, ami jó perspektívát kínál szakmai kihívásban, fizetésben, előrelépésben.

Sokan irigyelnek, amikor elmondom, hogy otthonról, home office-ban dolgozom, ám nem is olyan könnyű ez a műfaj. Pontosabban, a dolognak számos olyan buktatója van, amire kevesen gondolnak, és amire én bizony nem készültem fel előre. Ezekből osztok meg most néhányat.

New York állam hamarosan törvényben tilthatja meg a cégeknek, hogy munkaidő után e-mailben vagy üzenetben zaklassák dolgozóikat. Nálunk ez egyelőre csak utópia.

Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12