8 bérrel kapcsolatos fontos kérdés az állásinterjún!

Írta: Haszon - Készült: 2017. február 14.

Az állásinterjúkon jó esetben eljön az a pillanat, amikor a bérezéssel kapcsolatban is meg kell állapodni a munkáltatóval. Az alábbi 8 kérdést mindenképp tisztázza az interjú során.


Ha bizonytalan, hogy minden eszébe fog-e jutni, nyugodtan nyomtassa ki a kérdéseket, és vigye magával az interjúra. Így a válaszokat is leírhatja, ami azért is jó, mert a későbbiekben nem lehetnek félreértések, illetve otthon minden egyes tételt pontosan mérlegelhet, és ez alapján dönthet az állásról.1.    Bruttó vagy nettó az ajánlat?

2.    Munkaszerződéssel hivatalosan ennyi a fizetés vagy más formában történik az alkalmazás? Mennyi az alapfizetés és a teljesítményfüggő mozgóbér aránya?

3.    Mikor történik a mozgóbér fizetése: havonta vagy ritkábban?

4.    Mi a mozgóbér számítási alapja és mi a kifizetés feltétele?

5.    Milyen gyakran van fizetésemelés? Ha decemberben belépek, mikor várható legközelebb emelés?

6.    Ha cégautót kínálnak: Kit terhel a szervizköltség? Ki fizeti a benzint és a biztosítást? A hétvégi magánhasználat benne van-e?

7.    Ha mobiltelefont kapok, használható-e privát célra? Mekkora költségig?

8.    Mit tartalmaz még a csomag: Kínálnak-e más, béren kívüli juttatásokat (sportolás, továbbképzés, egészségpénztár stb.)?
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>