8 bérrel kapcsolatos fontos kérdés az állásinterjún!

Írta: Haszon - Készült: 2017. február 14.

Az állásinterjúkon jó esetben eljön az a pillanat, amikor a bérezéssel kapcsolatban is meg kell állapodni a munkáltatóval. Az alábbi 8 kérdést mindenképp tisztázza az interjú során.


Ha bizonytalan, hogy minden eszébe fog-e jutni, nyugodtan nyomtassa ki a kérdéseket, és vigye magával az interjúra. Így a válaszokat is leírhatja, ami azért is jó, mert a későbbiekben nem lehetnek félreértések, illetve otthon minden egyes tételt pontosan mérlegelhet, és ez alapján dönthet az állásról.1.    Bruttó vagy nettó az ajánlat?

2.    Munkaszerződéssel hivatalosan ennyi a fizetés vagy más formában történik az alkalmazás? Mennyi az alapfizetés és a teljesítményfüggő mozgóbér aránya?

3.    Mikor történik a mozgóbér fizetése: havonta vagy ritkábban?

4.    Mi a mozgóbér számítási alapja és mi a kifizetés feltétele?

5.    Milyen gyakran van fizetésemelés? Ha decemberben belépek, mikor várható legközelebb emelés?

6.    Ha cégautót kínálnak: Kit terhel a szervizköltség? Ki fizeti a benzint és a biztosítást? A hétvégi magánhasználat benne van-e?

7.    Ha mobiltelefont kapok, használható-e privát célra? Mekkora költségig?

8.    Mit tartalmaz még a csomag: Kínálnak-e más, béren kívüli juttatásokat (sportolás, továbbképzés, egészségpénztár stb.)?
Árfolyamok

EUR: 305.38CHF: 276.56USD: 262.04
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>