Ezért éri meg 50 éves kor felett állást váltani!

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. május 17.

Köztudott, hogy a fiatalok hajlamosak gyakran munkahelyet váltani, ha nem tetszik nekik egy munka, vagy nem találnak benne elég kihívást, könnyedén váltanak. Az idősebbek – különösen 50 éves kor felett – azonban már inkább biztonsági játékosok, és inkább tűrnek, csak megtarthassák a biztos állásukat. Sokan ilyenkor már vágják a cetlit és számolják a nyugdíjkorhatárig hátralévő éveket.


Pedig 10-12 év bizony rettenetesen sok idő. A Bostoni Egyetem kutatása szerint 50 éves kor felett váltani még akár előnyt is jelenthet. Egy 51 és 61 év közötti munkavállalók bevonásával készült felmérés szerint legalábbis az 50 évnél idősebb állást váltók nagyobb eséllyel maradnak a munkaerőpiacon 61 éves korukig. (A 2537 megkérdetett 13 százaléka váltott önként munkahelyet ebben a korban.) A különbség csaknem 10 százalékos, ami már jelentősnek mondható.

És, hogy miért jó ez? Egyrészt jól mutatja, hogy az új kihívás fitten, egészségesen tart, hiszen sokan éppen a betegségük miatt kényszerülnek idő előtt nyugállományba. A másik fontos szempont, hogy az, aki az öregségi nyugdíjkorhatárig dolgozik, az a nyugdíjas éveiben is jobb ellátásra számíthat.

Tehát az 50-esek ne essenek kétségbe, és ne gondolják azt, hogy már nem képesek váltani, megújulni. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy az ember milyen munkával tölti a következő évtizedet. És ami legalább ennyire fontos: érdemes a vállalkozásoknak is oda figyelniük erre a korosztályra. Mert ők már nagy rutinnal rendelkeznek, és nem is váltanak olyan könnyen, mint a fiatalok, vagyis lehet rájuk számítani.
Árfolyamok

EUR: 305.51CHF: 275.78USD: 262.24
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>