Már nem trendi a távmunka?

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. június 06.

Pár éve a távmunka forradalmi előrelépésnek számított, most viszont a vezető amerikai tech-cégek némelyike visszakozik. Az IBM, amely mostanáig a távmunka egyik élharcosa volt, ultimátumot intézett az alkalmazottakhoz, hogy vagy visszaülnek az irodába, vagy kereshetnek más munkahelyet.


A döntés rímel a Yahoo négy évvel ezelőtti lépésére, amikor a cég vezérigazgatója visszarendelte az irodába a dolgozókat. Stephane Kasriel, a világból több mint 300 informatikust távmunkában alkalmazó Upwork vezérigazgatója kockázatosnak minősítette az új tendenciát. Szerinte az évek nem igazolták a Yahoo politikáját: az egykor vezető internetes cég számos csapást szenvedett el, és tavaly 4 és fél milliárd dollárért vette meg a Verizon, ami elmarad az egykor becsült 100 milliárd dolláros piaci értéktől. Kasriel úgy véli, az ugyancsak nehézségekkel küzdő IBM-nél is visszaüt a kötelező irodai munka, ráadásul az új rendszerben nem nehéz meglátni a bújtatott létszámleépítés trükkjét sem.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12