Már nem trendi a távmunka?

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. június 06.

Pár éve a távmunka forradalmi előrelépésnek számított, most viszont a vezető amerikai tech-cégek némelyike visszakozik. Az IBM, amely mostanáig a távmunka egyik élharcosa volt, ultimátumot intézett az alkalmazottakhoz, hogy vagy visszaülnek az irodába, vagy kereshetnek más munkahelyet.


A döntés rímel a Yahoo négy évvel ezelőtti lépésére, amikor a cég vezérigazgatója visszarendelte az irodába a dolgozókat. Stephane Kasriel, a világból több mint 300 informatikust távmunkában alkalmazó Upwork vezérigazgatója kockázatosnak minősítette az új tendenciát. Szerinte az évek nem igazolták a Yahoo politikáját: az egykor vezető internetes cég számos csapást szenvedett el, és tavaly 4 és fél milliárd dollárért vette meg a Verizon, ami elmarad az egykor becsült 100 milliárd dolláros piaci értéktől. Kasriel úgy véli, az ugyancsak nehézségekkel küzdő IBM-nél is visszaüt a kötelező irodai munka, ráadásul az új rendszerben nem nehéz meglátni a bújtatott létszámleépítés trükkjét sem.
Árfolyamok

EUR: 311.16CHF: 269.85USD: 248.37
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>