Már nem trendi a távmunka?

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. június 06.

Pár éve a távmunka forradalmi előrelépésnek számított, most viszont a vezető amerikai tech-cégek némelyike visszakozik. Az IBM, amely mostanáig a távmunka egyik élharcosa volt, ultimátumot intézett az alkalmazottakhoz, hogy vagy visszaülnek az irodába, vagy kereshetnek más munkahelyet.


A döntés rímel a Yahoo négy évvel ezelőtti lépésére, amikor a cég vezérigazgatója visszarendelte az irodába a dolgozókat. Stephane Kasriel, a világból több mint 300 informatikust távmunkában alkalmazó Upwork vezérigazgatója kockázatosnak minősítette az új tendenciát. Szerinte az évek nem igazolták a Yahoo politikáját: az egykor vezető internetes cég számos csapást szenvedett el, és tavaly 4 és fél milliárd dollárért vette meg a Verizon, ami elmarad az egykor becsült 100 milliárd dolláros piaci értéktől. Kasriel úgy véli, az ugyancsak nehézségekkel küzdő IBM-nél is visszaüt a kötelező irodai munka, ráadásul az új rendszerben nem nehéz meglátni a bújtatott létszámleépítés trükkjét sem.
Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>