Még korai volna leírni a távmunkát!

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. június 13.

A WordPress blogplatform mögött álló cég, az Automaticc bezárja Dan Francisco-i irodáját, és összes munkatársát home office-ban foglalkoztatja tovább. Ez azért érdekes, mert közben olyan nagy cégek, mint az IBM, a Yahoo és a Hewlett Packard szerint nem vált be az otthoni munkavégzés, és újra az irodáikban szeretnék látni munkatársaikat.Az Automaticc jelenleg egy 14 ezer négyzetméteres irodát tart fent San Francisco-ban, ám ezt hamarosan bezárják, ugyanis hiába a csodálatosan berendezett munkahely, van olyan nap, amikor csak öten ülnek az asztaloknál. A vállalat félszáz alkalmazottjának többsége eddig is otthonról dolgozott, hiszen mindössze 30-an élnek a környékén, a többiek a világban - 50 országban – szétszórva végzik a dolgukat.

 

Matt Mullenweg vezérigazgató szerint az San Francisco-i öböl partján álló irodát eddig is főleg rendezvényekre és interjúkra tartották fent, ám mivel a cég az éves ügyféltalálkozóit az olcsóbb Nashville-be és Philadelphiába költöztette át, az iroda fenntartása már inkább csak pénzkidobás volt, a felszabaduló összegből pedig inkább az otthoni irodák működtetését támogatják. A személyes jelenlétet mára gyakorlatilag teljesen kiváltották: online fórumokat működtetnek, a kollégák chatelhetnek egymással,  és még az állásinterjúk során sincs szükség személyes találkozóra. Amikor pedig elengedhetetlen a személyes találkozó, akkor az Automaticc fizeti az utazás és a szállás költségeit.

 
Árfolyamok

EUR: 311.16CHF: 269.85USD: 248.37
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>