Van, ahol szabadnap jár, amikor új kutya érkezik a családba

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2018. április 03.

Egyre többen tartanak otthon kutyát, amelyek éppen úgy részei a családnak, mint egy baba. Néhány cégnél ezért az új házi kedvenc jövetelekor már fizetett szabadság is jár.


Egy kiskutya megjelenése a családban egyáltalán nem stressz mentes dolog, a riadt, szüleitől elválasztott csöppség az első időszakban sok türelmet és gondoskodást igényel. De ha nem újszülöttet, hanem akár menhelyi felnőtt kutyát fogad örökbe valaki, az is nagy kihívás, az összeszokás pedig sok időt igényel. Néhány, különösen kutyabarát vállalat már nem csak azt engedi meg, hogy a kis kedvencek időnként bejöjjenek gazdájukkal az irodába, hanem még fizetett szabadságot is adnak az új jövevény érkezésekor.

Az első ilyen cég a Whiskas és a Pedigree állateledelek gyártója, a Mars Petcare volt, ahol 10 óra fizetett szabadság jár a gazdiknak, ha kutyát vásárolnak vagy fogadnak örökbe. Itt annyiban nem meglepő a nagyvonalúság, hogy a cég profiljába vág az állatokról való gondoskodás, ez a kis akció pedig marketingfogásnak sem rossz. A Petcare természetesen azon cégek közé tartozik, ahol a gazdik a kutyákat akár be is vihetik magukkal az irodájukba, ha az elhelyezést másképp nem tudják megoldani.

Az amerikai Mparticle adatplatform szolgáltató cég még tovább ment, ugyanis 2 hét fizetett szabadságot ad minden olyan munkatársának, aki menhelyi kutyát fogad örökbe. Laurel Peppino, a vállalat HR-vezetője szerint ezt az időt a beszoktatásra és a betanításra fordíthatják a kollégák. 

Az amerikai BitSol Solution techvállalat egy hetes fizetett szabadságot ad minden olyan munkatársának, aki új kutyát vesz vagy fogad örökbe. A tulajdonos, Greg Buchanan szerint ezt azért teszik, mert a házi állat sokaknak éppen olyan fontos, mint egy baba, ezért megérdemlik, hogy megfelelően gondoskodhassanak róluk. A skót BrewDog sörgyárnál ugyancsak egy hét fizetett szabadságot ér egy új kutya megjelenése a családban, ami annyiban mindenképp érthető, hogy a cég egyik deklarált célja, hogy a világ valaha volt leginkább dolgozóbarát vállalata legyenek.

Ha a házi kedvencek családtagok, akkor nem csak az érkezésük, hanem a haláluk is fontos, még ha szomorú esemény. Sok vállalat ezért fizetett szabadnapot ad kollégáinak ilyenkor, hogy legyen elég idő felkészülni a temetésre és elbúcsúzni. A San-Francisco-i Kimpton Hotels & Restaurants például három szabadnapot ad ilyen esetekben. A Mars Petcare és a Seattle-i Trumpion biztosítótársaság egy-egy napra nem kell bemenni, míg a kanadai Shoppers Drug Mart minden családtag elvesztésekor szabadnapokat ad, és ide sorolják a meghalt házi kedvenceket is.

Forrás:

Business Innsider

 

 
Árfolyamok

EUR: 350.53CHF: 331.01USD: 321.91
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12