Aki vált, 40%-al többet keres

Írta: Haszon - Készült: 2010. szeptember 01.

Aki nem vált munkahelyet, jóval kevesebbet keres ? a Work Force Személyzeti Tanácsadó tapasztalatai szerint nem árt, ha időnként megmérjük magunkat a munkaerőpiacon, és az aktuális kereslet-kínálathoz igazítjuk elképzeléseinket. A válság után különösen ajánlott munkavállalóknak ez a lépés: a krízis nyomán átalakult munkaerőpiacon más feltételeknek kell megfelelni, mint a korábbi időszakban.    


 A magyar munkavállalók döntő többsége csak akkor néz körbe a munkaerőpiacon, amikor megszűnik a munkája, vagy fel akar mondani. Így csak kevesen vannak tisztában azzal, mennyit is érnek valójában. Pedig legalább 4-5 évente érdemes lenne ?mérlegre tenni? magunkat a munkaerőpiacon, akkor is, ha az időráfordítással és némi stresszel jár. A tapasztalatok szerint ugyanis akár 40%-kal kevesebbet keres az, aki nem követi a változásokat. Jellemzően a cégek jobban hajlandóak megfizetni a kívülről érkezett szakembereket, mint a régi munkatársakat. Az álláskeresésben a felkészültség is kulcsfontosságú: közel harmadával nagyobb valószínűséggel vesznek fel a felvételi praktikákban járatos, az interjún jól szereplő jelentkezőt.
  ?A munkavállalók és a cégek közös érdeke, hogy a mindenki a személyének megfelelő legjobb állást találja meg. A dolgozó többet kereshet, a cég pedig jobb szakemberhez jut. Ezért munkatársaink közreműködésével országszerte ingyenes, egy hónapos karrier tanácsadó programot kezdünk, személyre szabott javaslatokkal, próbainterjúkkal.? - mondta Csákvári Róbert, a Work Force Személyzeti Tanácsadó ügyvezető igazgatója. A Work Force Karrier Road Show szeptember 7-én Kecskeméten indul, szeptember 14-én Zalaegerszegen; szeptember 21-én Miskolcon; szeptember 28-án Békéscsabán; október 5-én Budapesten; október 12-én Győrben; október 19-én Pécsett; fogadják az érdeklődőket, míg az utolsó állomás várhatóan október  26-án Debrecenben lesz. A résztvevők nem csupán próbainterjún mérhetik fel képességeiket, de az álláskereséssel, karrierrel kapcsolatos valamennyi tudnivalót, az álláspályázatokon való hatékony szereplés alapelveit, technikáit egyaránt megismerhetik. A munkaerőpiaci tájékozottság fejlesztésével lehetőség nyílik a sikeres önmenedzselésre, elhelyezkedésre és beilleszkedésre a leendő pozícióban. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12