Megtérülő képzési trend: üzletfejlesztés

Írta: Haszon - Készült: 2010. szeptember 08.

A kis és középvállalkozások hosszú, nehéz időszak után igyekeznek talpra állni. A gazdasági, politikai változások egyaránt kedvezni látszanak a vállalkozások fejlesztésének, új utak keresésének. Az új kormány új munkahelyeket ígér, tíz éven belül akár egymilliót, gazdasági és társadalomfejlesztő programjában az állami és a vállalkozói szektor közötti együttműködést hirdeti. A vállalkozások számára azonban rövidtávú megoldásokra is szükség van. A humán erőforrások fejlesztése, a képzés és az innováció hamar megtérülhet.


?A cégeknek állandóan változó gazdasági és üzleti környezettel, technológiákkal kell lépést tartani, ami nem mindig egyszerű feladat.?- mondja Deés Szilvia a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának munkatársa?A legkülönfélébb üzleti területek sorra vezetik be az üzletfejlesztést, amelynek révén biztosítani kívánják a hosszú távú jövedelmezőséget a cégük számára. De számos más olyan terület is van, ahol a cég alkalmazottainak továbbképzése által kerülhet helyezeti előnybe a versenytársakhoz képest.? A MÜTF hosszú évek óta az üzleti környezetet, a cégek speciális igényeit tekinti alapul képzései meghirdetésénél.
A középvállalkozások innovációs törekvéseit a kormány is támogatja. Az idén eltörölt 10 kisadó között nem szerepelt az innovációs járulék, amelyet továbbra is fizetni köteles minden olyan középvállalkozás, ahol a foglalkoztatott létszám 50 fő felett van, és az éves nettó árbevétel, vagy mérlegfőösszeg több mint 10 millió eurónak megfelelő forint. Kevesen tudják azonban, hogy ezt az összeget szigorú szabályozások mellett a cég saját fejlesztésére is fordíthatja, ami lehetőséget teremt nagyobb fejlesztések finanszírozására, ha pedig a járulékot egyetemeknek, főiskoláknak fizetik, további költséghatékonyságot érhetnek el a kedvezőbb hallgatói kifizetések és a szigorú szakmai felügyeletnek köszönhetően. Katona Krisztián, a Noesis Innovációs Központ Igazgatója szerint képzett szakemberek alkalmazása és az innovációs járulék terhére megvalósítható céges fejlesztések közép és nagyvállalatoknál rendkívüli versenyelőnyt jelenthetnek. ?A válság majd minden cégre takarékossági intézkedéseket kényszerített. Költségeket megtakarítani azonban nem csak kiadáscsökkentésekkel, elbocsátásokkal lehet, hanem hatékonyabb szervezeti struktúrával, új eljárások bevezetésével, modernebb eszközök alkalmazásával is. A legtöbb magyar cégnél azonban az innovációs költésekre csak nagyon nehezen találnak keretet, s ritka az is, hogy megfelelő szakemberük legyen a fejlesztések koordinálására. Ebben jelent nagy segítséget az Innovációs járulék biztosította keret, és az az üzletfejlesztési szaktudás is, amely mindezt mozgásba hozza.?
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12