Magyarországon keresi a jövő vezetőit a Huawei

Írta: Haszon - Készült: 2011. február 23.

„Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezéssel ösztöndíjat alapított magyar egyetemistáknak a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata. A kínai Huawei magyar leányvállalata a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Műegyetemmel most megkötött szerződése alapján öt esztendőn keresztül minden évben 15 diáknak nyújt anyagi támogatást.


 

Hosszú távú, háromoldalú megállapodást kötött egymással a mai napon a Magyar Tudományos Akadémián a Huawei, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A magyar kormányt képviselő, az Oktatásért felelős államtitkár, Dr. Hoffmann Rózsa és a kínai nagykövetasszony, Gao Jian jelenlétében aláírt együttműködés célja, hogy a két felsőoktatási intézményben tanuló, az ösztöndíj programba beválasztott diákok közelről tanulmányozhassák, illetve megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, technológiai trendeket. Olyan hallgatókat várnak a logisztikai, marketing, infokommunikációs és technikai szakirányokról, akik kiválóan tanulnak, illetve a választott szakterületükkel, a tanórák keretein túl is rendszeresen foglalkoznak, és kutatási eredményeikről publikálnak.

„Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 – 2015 között minden évben 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Műegyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. A résztvevők kiválasztását a vállalat az intézményekre bízza. Az egyetemek Tudományos Bizottságai minden szeptemberben rangsorolják az ösztöndíjra jelentkezőket. A pályázók közül a tanulmányi osztályzataik, illetve kutatói többletfeladataik, elért eredményeik alapján választják ki az adott esztendő ösztöndíjasait. A támogatást elnyerő diákok egy évre 2000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz, és ennek részeként 2011-ben például elutaznak majd a Huawei shenzeni kutató központjába.

A Huawei számára is új távlatokat nyit a most aláírt megállapodás a szakember-utánpótlás terén, amelynek köszönhetően akár a képzésből kikerülő friss magyar diplomások is aktívan bekapcsolódhatnak vállalati fejlesztéseikbe.

 

 

  • Az ösztöndíj elnevezése: Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői

 Az ösztöndíjat évente tizenöt hallgató támogatására lehet fordítani 2011 és 2015 között, 2000 dollár/diák/év összegben.

 Az ösztöndíjban évente a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tíz, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem öt hallgatója részesül, akik műszaki-, infokommunikációs-, marketing-, vagy logisztika szakon tanulnak bachelor, master vagy PhD képzésben.

 2011-ben az ösztöndíjat elnyert diákok elutaznak Kínába, ahol látogatást tesznek Shenzenben, a Huawei központjába, illetve Shanghajban a kutatás-fejlesztési központban. (Az aktuális program minden évben változhat a diákok érdeklődése és az egyetemek javaslatai alapján.)

 Az ösztöndíjat azok a diákok nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak tanulmányaikban, és innovatív kutatómunkát is folytatnak szakterületükön.

 A diákok kiválasztását az előírt kritériumok figyelembevételével az egyetemen felállított bizottságok bonyolítják le. A nyertes pályázókat az egyetemek a Huawei-jel közösen hirdetik ki.

 Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók kiválasztásának időpontja mindig a tanév végén esedékes, előreláthatólag júniusban.

 Az ösztöndíjat elnyert hallgatók ajánlást kapnak a Huawei-nél betölthető gyakornoki állásokra, a világ bármely részén.                                                                                           

 

 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12