Kiderült, hogy mivel vigasztalódtak a luxusnyaralást kényszerből lemondó magyarok

Sokan otthoni wellnessre, jakuzzi beszerzésére költötték a járványhelyzet miatt elmaradó hajóutakra és álomszigeti nyaralásokra szánt pénzt- írja a Világgazdaság.

A kijárási korlátozások idején jelentősen felértékelődött és ezzel párhuzamosan át is alakult az otthonok szerepe. A távmunka elterjedésével a járvány miatt sokak számára a lakásuk, a házuk lett a munkahelyük, valamint kényszerűségből a pihenés és a kikapcsolódás első számú bázisa.

Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke azt mondta a Világgazdaságnak, hogy a lakberendezőknek eseménydúsan teltek a karantén hónapjai, főleg a házi wellness vált népszerűvé. Az elnök szerint különösen kelendőek lettek a jakuzzik, elsősorban azok körében, akik idén nem tudtak elutazni valamilyen luxusútra, például óceánjáróra vagy álomszigetre.

A lakberendezőket nemcsak a felpörgő lakossági piacon keresik, egyre több a céges megbízásuk, főként a szálláshelyek fejlesztését támogató állami pályázatok miatt. A járvány negatív hatását nem érzékelik, de hiányolják az elmaradt szakmai rendezvényeket – olvasható a lapban.