TrendFM

A 100 ezer dolláros iPod

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. március 02.

A régi és jó állapotú Apple kütyükért magas árat fizetnek a gyűjtők, ám az ebay-en most felbukkanó iPod zenelejátszóért már valóban kisebb vagyont kér az eladója.


Az első iPodot 2001. október 23-án mutatta be Steve Jobs, és ezzel megkezdődött az Apple újabb aranykora. A lejátszót akkoriban úgy reklámozták, hogy tulajdonosa 1000 dalt is magával vihet a zsebében.   

Ennek a kultikus iPodnak egy ritka változatát kínálják most eladásra. A villámár, vagyis amennyiért licit nélkül le lehet csapni rá, 99 995 amerikai dollár, ami forintban valamivel több, mint 29 millió forint. Az iPod eredeti ára 2001-ben egyébként 399 dollár volt. Persze kérdés, hogy végül mennyiért kel majd el az Apple kultikus masinája, ám az ár várhatóan magas lesz, mert technikatörténeti ritkaságról van szó.

Az első szembe tűnő sajátossága, hogy a hátlapon az iPod logó alatt a „P95 DVT” jelzés olvasható, ami belső munkaneve lehet egy tesztelhető prototípusnak. A kütyü gyártási dátuma 2002, amikor a második generációs iPodokat bemutatták, a copyright felirat viszont 2001-es. A belső alaplap piros színű, ami azért meglepő, mert ez a második generációs iPodok jellemzője. Ezért a készülék valószínűleg egyike azon próbadaraboknak, amelyeket a generációváltás előtt teszteltek az Apple szakemberei, és ami alapján megalkották az új modellt. Az ős-iPod egyébként a mai napig tökéletesen működik. Igaz, tulajdonosának minden egyes rajta tárolt dal 100 dollárjába kerül majd. 
Árfolyamok

EUR: 309.84CHF: 266.8USD: 258.42
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Mire jó egy üzleti kapcsolatépítő klub?

Két évvel ezelőtt részletesen foglalkoztam az üzleti kapcsolatépítő klubokkal a Haszon magazin hasábjain. A közelmúltban Végvári-Nagy Kyra  és Végvári Tibor kommunikációs szakemberek meghívtak a Rapid Business nevet viselő rendez...
Tovább >>
Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. Az elnök munkaügyi reformja, illetve a szak...
Tovább >>