Google-tippek: keress jobban!

Írta: Haszon - Készült: 2017. június 25.

Egyre inkább eltanulja a hétköznapi fogalmazást a Google keresője. Eleinte csak a világnyelveken tudta ezt jól, most már magyarul is. De bőven akad még tipp és trükk, lássuk a leghasznosabbakat!


Fáj a fejem, mit vegyek be? – erre is logikus találatokat ad a Google keresője, bár a „fejfájás”-ra több hasznos link jön. Szóval nem muszáj egész mondatokban fogalmazni, elég a tipikus szókapcsolat, mondjuk Debrecen időjárás, vagy Pécs moziműsor, Szeged söröző, Kréta fapados – és a lista élén nagyon releváns találatok lesznek. Gyakran egy csinos grafika összegzi a tudnivalókat. Olykor a magyar és angol keveréke a leginkább célravezető, mint music Wellhello (erre megkapjuk Fluor Tomi együttesének zenéit), határidő translate portuguese (vagyis fordítás portugálra) az eredmény pedig prazo de entrega.

1. Gyorsító ajánlatok

Elég egyetlen betűt beírni a keresőablakba, és a Google Search máris fölajánlja a legnépszerűbb variációk sorát, ami gyakran meg is felel (ez az auto-completion, önműködő kiegészítés). Például a „h” esetén ilyenek gördülnek le: használtautó, H&M, honfoglaló, horoszkóp (stb.). Elég rákattintani a megfelelőre. De nyugodtan gépeljünk tovább, ha egyik sem felel meg, és további variációkat fogunk látni. A „haszo” töredékig jutva ezeket: haszonélvezeti jog, Haszon magazin, haszonbérlet, haszonkulcs. Végül a „haszon” szót beírva és entert ütve (vagy a Keresés gombra kattintva) mintegy 594 ezer találatot kapunk – első helyen régóta a mi magazinunk áll. Persze a felajánlott szavakat el is tudjuk tüntetni – ehhez gépeljünk gyorsabban, vagy nyomjuk le az Esc (escape) gombot.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12