Google-tippek: keress jobban!

Írta: Haszon - Készült: 2017. június 25.

Egyre inkább eltanulja a hétköznapi fogalmazást a Google keresője. Eleinte csak a világnyelveken tudta ezt jól, most már magyarul is. De bőven akad még tipp és trükk, lássuk a leghasznosabbakat!


Fáj a fejem, mit vegyek be? – erre is logikus találatokat ad a Google keresője, bár a „fejfájás”-ra több hasznos link jön. Szóval nem muszáj egész mondatokban fogalmazni, elég a tipikus szókapcsolat, mondjuk Debrecen időjárás, vagy Pécs moziműsor, Szeged söröző, Kréta fapados – és a lista élén nagyon releváns találatok lesznek. Gyakran egy csinos grafika összegzi a tudnivalókat. Olykor a magyar és angol keveréke a leginkább célravezető, mint music Wellhello (erre megkapjuk Fluor Tomi együttesének zenéit), határidő translate portuguese (vagyis fordítás portugálra) az eredmény pedig prazo de entrega.

1. Gyorsító ajánlatok

Elég egyetlen betűt beírni a keresőablakba, és a Google Search máris fölajánlja a legnépszerűbb variációk sorát, ami gyakran meg is felel (ez az auto-completion, önműködő kiegészítés). Például a „h” esetén ilyenek gördülnek le: használtautó, H&M, honfoglaló, horoszkóp (stb.). Elég rákattintani a megfelelőre. De nyugodtan gépeljünk tovább, ha egyik sem felel meg, és további variációkat fogunk látni. A „haszo” töredékig jutva ezeket: haszonélvezeti jog, Haszon magazin, haszonbérlet, haszonkulcs. Végül a „haszon” szót beírva és entert ütve (vagy a Keresés gombra kattintva) mintegy 594 ezer találatot kapunk – első helyen régóta a mi magazinunk áll. Persze a felajánlott szavakat el is tudjuk tüntetni – ehhez gépeljünk gyorsabban, vagy nyomjuk le az Esc (escape) gombot.
Árfolyamok

EUR: 305.79CHF: 275.58USD: 263.07
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>