Csúcs intelligens hangszórók: Apple HomePod vs Google Home Max

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2018. február 08.

Nagyon népszerűek a bluetooth hangszórók, ami nem csoda, hiszen interneten több tízmillió zeneszámhoz lehet hozzáférni, ám a mobiltelefonok hangzása enyhén szólva sem tökéletes, és ilyenkor segíthetnek ezek a masinák. De a gyártók csavartak a dolgon egy kicsit, és „kiokosították” hangszóróikat, ami azért jó, mert ettől kezdve nem kell a telefonnal vagy a számítógéppel vacakolni, maga a hangszóró intéz mindent. Két csúcsmasina verseng most a piacon: a Google Home Max és az Apple HomePod. De mit is tudnak ezek, és mi a különbség köztük?


Imád otthon zenét hallgatni főzés közben, de amikor új számot vagy playlistet indítana, mindig meg kell törölnie a kezét, hogy ne maszatolja össze a kijelzőt? Az új, okos hangszóróknál ez nem gond, mert a Google Home Max és az Apple HomePod is rendelkezik hangfelismerővel, vagyis elég elmondania a kívánságát, és máris hallgathatja a kívánt dalokat vagy éppen recepteket. Ugyancsak hasznos, hogy hangvezérléssel kézi vezérlés nélkül fogadhat és kezdeményezhet internetes hívásokat, majd ha végzett, mehet tovább a zene. És persze ez azt is jelenti, hogy a két eszközön ne is nagyon keressünk gombokat, ugyanis a kapcsoló és a reset gombon kívül mást nem fogunk találni.

A Google Home Max, mint fitness-kiegészítő

A Google ebből a szempontból nagyon profi, ugyanis több hangot is képes kezelni, vagyis felismeri, hogy éppen ki szól hozzá, és aszerint futtatja le a kereséseket, lép be a személyes fiókba. Ehhez csak le kell tölteni mobiltelefonra a Google Asisstant alkalmazást, amivel megtaníthatod a szoftvernek a felhasználók hangját. A Google masinája ráadásul több nyelvet is megért, míg a HomePodhoz ez a funkció csak a későbbi AirPlay frissítéssel lesz majd elérhető.

A Home Max mellett szól még, hogy több eszköz is összehangolható, vagyis mehet ugyanaz a zene például a konyhában és a nappaliban, de akár ezt is megteheted, hogy miközben két helyiség között sétálsz, folyamatosan kihangosítva telefonálsz. A Home Max abból a szempontból is praktikusabb, hogy bár nagyobb, fektetve és állítva egyaránt elhelyezhető, éppen ahogy van hely.

Google Home Max: állhat vagy feküdhet, ahogy éppen van hely

Az okos hangszórók használhatóságát alapvetően meghatározza, hogy milyen streaming szolgáltatásokkal képesek együttműködni. A Home Max a Google Assistant-on keresztül kompatibilis a Google Play Zene, a YouTube, a Spotify, a Pandora, a TuneIn és az iHeartRadio streamingekkel, míg a HomePod az Apple-hoz tartozó streamingeket, az iTunes-t, az iCloud-ot, az Apple Music-ot, a Beats 1 Live Radio-t és a különböző podcastokat kezeli.

Apple HomePod: az Apple streaing-szolgáltatások mindegyikével kompatibilis

A Home Max esetében a csatlakoztatási lehetőségek száma nagyobb, hiszen ennél nem csak bluetooth és wifi kapcsolat, hanem szabványos audiobemenet is van, vagyis szinte mindennel használható. A HomePodon ezzel szemben nincs fizikai csatlakozó, ezért például egy Androidos telefonnal semmiképp nem használható.

A két eszköz árai nagyon hasonlók: a Google Home Max 400, az Apple HomePod 350 dollárért érhető el az USA-ban.
Árfolyamok

EUR: 350.53CHF: 331.01USD: 321.91
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12