A józan ész és Soros György meghallgattatott

Írta: Alapblog - Készült: 2020. május 19.

Megtörtek a németek, lesz közös EU-kötvénykibocsátás, kezdetnek 500 milliárd euróért, ami kb. az EU GDP 3,5%-a, az osztrák GDP mérete. És 21-től elkölthető az Európai Bizottság által, és a rászoruló tagállamok felé nem visszafizetendő hitel, hanem támogatás. Azért nem babszem.

Az ördög persze majd a részletekben lakik, akadnak majd szívózó gazdag tagállamok, lesz szokásos üzengetős perpatvar. Továbbá, mivel állami szétosztás lesz, sok nem hatékony elem benne, csomó lé megy majd pocsékba is, mégis, már megint az történt, hogy egy válság kipréselt egy újabb lépést a szorosabb kohézió felé az EU-ból, ahogy ez szokott történni. A németek is tanultak a saját hibájukból, most engedtek a vasszigorból, ami 2009 után annyi problémát okozott – teljesen legitim és indokolt volt a piaci reakció, az európai kockázatos eszközök jelentős emelkedése, mert a széthullás, belső erózió kockázatát a bejelentés lecsökkentette.

Meg még annyit jelent, hogy a belátható időhorizonton az EU és az euró itt lesz velünk, mint nagy gazdasági egység és ami a lényeg, közös, egységes piac, jelentős szívóerővel a perifériájára, és a szétverésére játszó számos erők, pl. a ruszkik, nem járnak sikerrel.

Persze egy átlag olasz polgár valószínűleg csak annyit ért ebből, hogy “na, a sóher németek végre adnak pénzt’, de lehet, hogy többet nem is kell érteni.

 

Forrás: Vakmajom a Facebookon

The post A józan ész és Soros György meghallgattatott appeared first on alapblog.Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12