Az adományozás a módja, összege, valamint a jótevő személye miatt is különleges.


Nincs olyan nap, hogy ne jönnének velünk szembe a bitcoin által döntögetett csúcsokról és a zuhanásokról szóló hírek: soha nem látott árfolyamemelkedések, bedőlések, befektetések, spekulációk, nyereségek és bukások. Az adományozásról már kevésbé szokott szó esni. Itt az ideje, hogy pótoljuk a mulasztást.

Aranyszívű bitcoin-mágus

Az adományozó ezúttal egy korai bitcoin befektető, aki az eddig realizált profitjából az SOS Gyermekfalvaknak 10, a Várva Várt Alapítványnak pedig 15 millió forint értékű bitcoint ajánlott fel. Az átadást megkönnyítette, hogy mindkét szervezet rendelkezik „bitcoin-pénztárcával", amibe a jótevő „bele tudta tenni" a támogatást. A bitcoinokat az egyik hazai kriptovaluta-váltó, a CoinCash forintosította a felhasználáshoz. Díjtalanul.

Ki a jótevő?

Kérdéseinkkel megkerestük a CoinCash-t, ahol azt a választ kaptuk, hogy a jótevő nem akar a nyilvánosság elé lépni, szeretné titokban tartani a nevét. Annyit sikerült megtudnunk, hogy magyar magánszemélyről van szó. A cégnél azt is elmondták, hogy a hasonló jótékonysági, adománygyűjtő akciókban díjtalanul végzik az átváltást, így a támogatás minden esetben hiánytalanul jut el a kedvezményezettekhez.

Nem ez az első eset

A cég közleménye szerint Magyarországon az SOS Gyermekfalvak és a CoinCash közös akciójával indult el a kriptovalutás adománygyűjtés, még 2019 decemberében. 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány magyarországi megjelenését követően pedig két kriptovaluta-szolgáltató összefogásával hoztak létre egészségügyi dolgozók javára adománygyűjtő pénztárcát, amelyben 6 millió forint értékű támogatás gyűlt össze.

A CoinCash 2017-ben indult fintech startup, amely az elmúlt években Magyarország egyik meghatározó kriptovaluta-váltójává nőtte ki magát.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!