Hamarosan újabb szolgáltatással bővülhet a Microsoft Office 365 csomagja, ugyanis a cég bejelentette, hogy felvásárolta a Clipchamp szoftverfejlesztő vállalatot.Innovatív megközelítés

A Clipchamp olyan szoftvert forgalmaz, amelynek segítségével a lakossági és a vállalati felhasználók is könnyedén belemerülhetnek a videószerkesztésbe. A felvásárlás tökéletesen passzol a Microsoft stratégiájához, hiszen a cég évek óta azon dolgozik, hogy bővítse a kreatív szoftverkínálatát.

A Clipchamp szoftverének különlegessége abban rejlik, hogy amellett, hogy egy Windows applikációt is kínál, képes az online erőforrásokat is kihasználni.

A Clipchamp technikai megközelítése a webalkalmazások egyszerűségét ötvözi a számítógép teljes számítási teljesítményének felhasználásával történő videófeldolgozással, ami a grafikus vezérlőkártya központi egységének (GPU) gyorsítását is kihasználja, ez egy olyan dolog, ami korábban csak a hagyományos videóalkalmazásokra korlátozódott.

-fogalmazott Chris Pratley, a Microsoft Office Media Group alelnöke egy blogposztban.

Betartott ígéretek

Bár a Clipchamp szoftvere még nem elérhető a redmondi vállalat szolgáltatásain belül, az integráció előrehaladtával a startup felhasználói előbb-utóbb Microsoft felhasználókká fognak „avanzsálódni"-mondta a cég egyik szóvivője.

A Clipchamp-et 2013-ban alapították az ausztráliai Brisbane-ben. A startupnak már több mint 17 millió felhasználó és 390 ezer vállalat szavazott bizalmat. A cég felhasználói bázisa az elmúlt évben 54 százalékkal gyarapodott. A vállalati előfizetők között megtalálható a Google, a Deloitte, a Zendesk, és mit ad isten, a Microsoft is. A Clipchamp szoftvere a videószerkesztés mellett webkamera és képernyőfelvételre is használható. A Clipchamp éves becsült bevétele 12,6 millió dollárra tehető.

A Microsoft augusztusban jelentette be, hogy drágulás várható az Office 365 csomagjának előfizetői árszabásában. Ez főleg azért indokolt, mert új szolgáltatásokkal fog bővülni a programcsomag. Utóbbit a Clipchamp felvásárlása is alátámasztja.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Újabb hét, újabb büntetés: halmozza a rekordokat a Facebook

Az Egyesült Királyság versenyfelügyelete (CMA) magyar forintban számolva több tízmilliárdos büntetést szabott ki a Facebook-ra, mert a közösségi óriás szándékosan megszegte a szigetország versenyjogi szabályait.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!