Meglepetés a vállalkozóknak

A pénzügyminiszter a közösségi oldalán beszélt a vállalkozások számára megnyíló pályázatokról. A végére hagyta a csattanót.


A Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként 4 kiíráson csaknem 30 milliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a vállalkozások, mondta Varga Mihály, hozzátéve, hogy a héten megnyíló lehetőségekre majdnem ezer belföldi cég jelentkezhet.

Lehetőséghez juthat egyrészt a hátrányos helyzetű településeken működő mintegy 800 vállalkozás, amelyek munkát adnak az ott élőknek, de a versenytársaikhoz képest nehezebb helyzetben vannak. A kormány kiemelt figyelmet fordít rájuk, így ezúttal legalább 2 milliós támogatáshoz juthatnak, de akár 60 millió forintot is kaphatnak a csütörtökön megnyíló pályázaton.

Második rész

A kiírások másik része az élelmiszeriparban, a műanyagiparban, valamint a divat- és dizájniparban működő vállalkozások beruházásait segíti. A pályázatokon 5 millió és 500 millió forint közötti támogatással új gépeket vásárolhatnak, bővíthetik a telephelyeiket, korszerűsíthetnek, fizethetik a munkavállalóik képzéseit, vagy a bérük egy részét.

A beruházások munkahelyeket védenek, munkahelyeket teremtenek. A kormány azt szeretné, hogy a gazdaság újraindításából minél több magyar vállalkozás kivegye a részét, ezért biztosítja az ehhez szükséges pénzügyi ösztönzőket

- mondta Varga Mihály.

A videót azért érdemes végignézni, mert a pénzügyminiszter csak a végén mondja el, hogy a pályázatokat hol lehet benyújtani. Segítünk. ITT.


Ne hagyd ki!