Az újHáz Centrum óvadai mosdókat újít fel támogatási programjában

Kihirdették a Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj nyertes pályázóinak listáját. Az újHÁZ Centrum 2018-ban, a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított országos ovimosdó felújítási programja, a Pöttöm Fürdő Program is díjat kapott.


Elkötelezettség és példamutatás

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózataként nemes ügyek mellé álljunk és felhívjuk a figyelmet azokra a területekre, ahol van még mit tenni. Különösen igaz ez a gyermekeket körülvevő környezetre, hiszen a gyermekek testi és lelki fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy komfortosan érezzék magukat ott, ahol idejük nagy részét töltik.

- mondja Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a program népszerűsége nem véletlenül töretlen: sok a felújításra váró intézmény, az egymillió forintos ovimosdó program pedig valóban hozzá tud járulni ahhoz, hogy a gyermekek még magasabb szintű óvodai ellátásban részesülhessenek.

A vállalat társadalmi felelősségvállalási törekvését a szakmai is méltányolta, hiszen a zsűri értékelése alapján 2020-ban a Legjobb CSR Program (Közös ügyek-közös felelősség) kategóriában nyerhetett CSR Hungary díjat. Az elismerést azok a vállalatok érdemlik ki, amelyek olyan társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos programot valósítottak meg, amelyek példát tudnak mutatni, hozzájárulnak a mindennapokhoz, a magasabb életminőséghez és a jóléthez.

Büszkék vagyunk arra, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén tett stratégiai törekvéseink ilyen eredményesek. Hiszünk abban, hogy a díj elnyerésével programunk még szélesebb körben válik ismertté és követendő példává, tovább erősíti a terület iránt érzett elkötelezettségünket

- tette hozzá a vezérigazgató.

Folytatás következik

Az újHÁZ Centrum 2016-ban indította el „Jót tenni jó" címmel jótékonysági programját, melynek célja, hogy a lehető legkülönbözőbb módokon hívják fel a figyelmet arra, hogy lokálpatriotizmussal és összefogással sokat tehetünk társadalmi környezetünk jobbá tételéért. Ennek 2018 óta kiemelkedő projektje a minden évben megrendezésre kerülő Pöttöm Fürdő Program, amelynek célja a gyermekek második otthonának számító óvodákban biztosított feltételek javítása, még higiénikusabbá tétele.

Idén a pandémia megakadályozta, hogy a programot a hagyományos módon rendezze meg, így az erre a célra elkülönített keretből az újHÁZ Centrum érintésmentes szappanadagolókat vásárolt, valaminta személyi higiénia fontosságát hangsúlyozó foglalkoztató füzeteket gyártott és küldött az óvodák számára. A program 2021-ben várhatóan ismét a szokásos formában folytatódik majd, hogy újabb ovimosdó alakulhasson át varázslatos módon, a gyermekek elképzelései alapján.

Az újHÁZ Centrumról

Az újHÁZ Centrum hazánk meghatározó, teljes mértékben magyar tulajdonban lévő építőanyag-kereskedelmi hálózata. Központja a Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn található. A társaságot 1997-ben öt győri építőanyag-kereskedő alapította. 2005 óta zártkörű részvénytársaságként működik. Az újHÁZ Centrum országos hálózata több mint 80 telephelyet foglal magába, amelyeken több mint 2.000 főt foglalkoztat és minden építkezéshez, felújításhoz szükséges építőanyag széles választékát kínálja. A vállalat 2020-as árbevétele 71,263 milliárd forint, amelyből közel 21 milliárd (20,7 mrd) a Budapest környéki régióból származik.


The Conversation

Ne hagyd ki!